Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ωδή στην τρόικα

♦ Γλυκιά μας τρόικα. Ξέρω ότι χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια πρόσωπα θα ήθελαν αυτά να σας υποδεχθούν.
♦ Σας υποδέχομαι όμως εγώ. Το όνειρο όλων μας έγινε πραγματικότητα. Ναι, είστε εδώ! Οχι Brussels Group και άλλες τέτοιες βλακείες. Είστε εδώ σαν τις όχι και τόσο πολύ παλιές στιγμές που μας επιθεωρούσατε. Την εποχή του Αδώνιδος. Τώρα είστε στην εποχή του Αδώνιδος plus.
♦ Εμείς λέμε ότι έρχεστε για διαπραγματεύσεις. Λέμε καμιά μαλακία να περνάει η ώρα.
♦ Σας καλωσορίζουμε θερμά. Πιο θερμά δεν γίνεται. Μη φοβάστε για την ασφάλειά σας. Μια μουρλή είναι μόνο εναντίον σας. Τη φυλάνε όμως 3.000 αστυνομικοί μέσα κι έξω από τη Βουλή.
♦ Την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα την αντιληφθήκατε αμέσως. Δύο μέλη του τεχνικού κλιμακίου σας χθες εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Πάλι καλά που υπήρχε βενζίνη και ήρθε το όχημα της Πυροσβεστικής και σας απεγκλώβισε. Ακόμα εκεί θα ήσασταν.
♦ Αν και λέγεται ότι είναι αντιστασιακή πράξη της κυβέρνησής μας. Σας έκλεισαν στο ασανσέρ και το ίδιο θα κάνουν σε όλους σας. Μόνο αυτό μπορούμε να σας κάνουμε και θα το κάνουμε για να σας τη σπάσουμε. Για να δείξουμε ότι κάνουμε διαπραγμάτευση, όχι αστεία.
♦ Το καινούργιο είναι ότι πλέον είστε αντί για τρία πρόσωπα, τέσσερα. Αυτό το πέτυχε η λαοφιλής κυβέρνησή μας. Αντί να κάνει «τα τρία δύο» έκανε «τα τρία τέσσερα».
♦ Η νέα ιδιότυπη σύνθεσή σας με γυναίκα και τρεις άνδρες αποκλείει τη δική μας στάση στις διαπραγματεύσεις που ήταν μέχρι τώρα σταθερή. Στα τέσσερα δηλαδή.
♦ Δεν πειράζει, κάποια καινούργια στάση θα εφεύρετε. Ξέρω εγώ, π.χ. τον «στοματικό έρωτα». Οταν καταφέρνουμε να τρώμε στην Ελλάδα πια, θα είναι τόση η ευχαρίστηση που θα τη λέμε στοματικό έρωτα.
♦ Το ότι θα είστε τέσσερις δεν μας πολυπειράζει. Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να λέμε ότι μέχρι τέσσερις είναι θεσμός.
♦ Σας παρακαλούμε να αρχίσετε τις διαπραγματεύσεις με το αγαπημένο σας θέμα. Τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας. Γιατί μόνο 72; Να φτάσουν μέχρι τα 120, που είναι και το όριο ταχύτητας στις εθνικές οδούς.
♦ Σας εκλιπαρούμε, περικόψτε πιο πολύ τους μισθούς και τις συντάξεις. Σε μας τους χαχόλους μάς λένε πάντα ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές. Γι' αυτό εφαρμόστε τις κάθετες περικοπές. Τις κατά κεφαλήν ή κατακεφαλιά. Μία στο κεφάλι και αφήστε μας στον τόπο.
♦ Σκύβουμε, γονατίζουμε, σας πλένουμε τα πόδια και σας τιμάμε γιατί στους μισθούς των συνταξιούχων τον επόμενο μήνα θα κάνετε τριπλή περικοπή και μάλιστα αναδρομική. Πιο πολύ τιμάμε την κυβέρνηση που συναίνεσε και υπέγραψε με χέρια και πόδια σε αυτό. Πάλι πήδηξε τους εφοπλιστές.
♦ Καλώς όρισες, τρόικα των τεσσάρων. Αβε! Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: