Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Εσύ ποιο μέτρο λιτότητας θέλεις; Η Άνγκελα Μέρκελ στο ανακοινώνει με ένα κλικ

Η πρώτη ιστοσελίδα παγκοσμίως που δίνει άμεσα το επόμενο μέτρο λιτότητας που έχει σχεδιάσει επιμελώς για εμάς ή του Πορτογάλους και τους Ισπανούς η "φίλη" μας, η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Αν ένας πολιτικός στην Ευρώπη είναι φανατικός υπέρμαχος της λιτότητας, αυτή είναι φυσικά η Άνγκελα Μέρκελ. Την υπερασπίστηκε με πάθος όλα αυτά τα χρόνια και έχει καταφέρει να βυθίσει σε αυτή ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο, ενώ τα υφεσιακά μέτρα λιτότητας α λα γερμανικά, εξαπλώνονται με ταχύτητα πανούκλας... ε, με συγχωρείτε, πακέτου στήριξης που φτάνουν ακόμη και στα όρια του Παρισιού.
Σε αυτό το κλίμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και ισότητας, δημιουργήθηκε ένα χιουμοριστικό portal "random-austerity-measure-generator" το οποίο κάνει το εξής απλό. Με ένα κουμπί δίνει το μέτρο λιτότητας της ημέρας που ταιριάζει σε κάθε λαό. Για παράδειγμα, "Οι Πορτογάλοι πρέπει να αντικαταστήσουν όλα τους τα φυτά, με κάκτους προκειμένου να εξοικονομήσουν νερό" ή "Οι Πορτογάλοι πρέπει να αντικαταστήσουν το φαγητό με καφέ, για να κάνουν οικονομία, αλλά και να είναι σε εγρήγορση ώστε να δουλεύουν περισσότερο". Κι ακόμη, "Η Ισπανία πρέπει να αγοράσει 210779 Audi τις επόμενες τρεις ημέρες" ή "Κάτι κακό πρέπει να συμβεί στο ούζο, τις επόμενες δύο ώρες". Άλλα περιλαμβάνουν και πολιτικούς, όπως το "Ο Βαρουφάκης είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει σε αγώνα δρόμου με τον Β. Σόιμπλε και να χάσει 47 φορές".
Ιδιαίτερα σαρκαστική και χιουμοριστική και η μπάρα download του επόμενου μέτρου λιτότητας που όσο "γεμίζει" γράφει "προσποιούμενη ότι ενδιαφέρομαι", "κλείνοντας τις τράπεζες", "παίζοντας πόκερ με πρωθυπουργούς" κτλ. Πάντως στο τέλος της σελίδας υπάρχει η υποσημείωση "H σελίδα είναι χιουμοριστική. Βοηθήστε τους Έλληνες να ξεπεράσουν την κρίση, απολαμβάνοντας ένα ωραίο καφέ στα ελληνικά νησιά".

Λευτέρης Σαββίδης
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: