Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Αλεξιάδης: Δεν θα υπάρξει ξανά ρύθμιση οφειλών σαν τις 100 δόσεις

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, για τους φορολογουμένους που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις οφειλές τους. Αναζητείται ρεαλισμός για αύξηση των εισπράξεων του Κράτους.
Η προστασία των φορολογουμένων που δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν τις οφειλές τους, αλλά και η μετακύλιση βαρών στους πιο εύπορους, αποτελούν τους στόχους της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για την αναμόρφωση της ρύθμισης των 100 δόσεων, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός είπε, πως εξετάζονται εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια βάσει των οποίων ορισμένοι οφειλέτες που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση θα κληθούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο σε λιγότερες δόσεις, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θέλει πρωτίστως να προστατεύσει τους τα αδύναμα στρώματα.
Ταυτόχρονα όμως, όπως είπε, πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση με ρεαλισμό και με γνώμονα την αύξηση των εισπράξεων για τις ανάγκες του κράτους, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρξει ξανά ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σαν τις 100 δόσεις.
Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι ο στόχος εισπραξιμότητας παραμένει μεν στα 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ, όμως η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθεια ώστε ο φόρος να γίνει "πιο δίκαιος και πιο αναλογικός".
"Υπάρχουν δυνατότητες" είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά αφήνοντας να εννοηθεί πως θα επιχειρηθεί μετακίνηση των βαρών σε όσους κατέχουν μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία.

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: