Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών ζητάει ο Λαφαζάνης

Αιχμές για την άρνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί μαζί του άφησε σήμερα Δευτέρα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.
«Έχουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να πάμε όλοι μαζί, τα κόμματα και οι βουλευτές να ψηφίσουμε ώστε να αφαιρεθεί το μπόνους των 50 εδρών από τον εκλογικό νόμο και να πάμε σε απλή αναλογική, ώστε να υπάρχει μια σωστή εκπροσώπηση του λαού στη Βουλή», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.
Και πρόσθεσε: «Ήθελα τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα για να συζητήσω διά ζώσης μαζί του το θέμα αυτό. Οι συναντήσεις αυτές πρέπει να γίνονται με ζωντανό τρόπο και να θίγονται και άλλα συναφή που αφορούν την εκλογική μάχη και τον εκλογικό αγώνα. Μετά την άρνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτω αυτή την άποψη δημόσια. Είναι μια δημοκρατική πρόταση για να εκφραστεί η θέληση του ελληνικού λαού με ορθότητα».
Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Στ. Θεοδωράκη, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας σημείωσε ότι υπήρξε σύγκλιση απόψεων για να τηρηθούν στο ακέραιο οι συνταγματικές προβλέψεις, ωστόσο σημείωσε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση σύγκλισης με το Ποτάμι. Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση, όμως με τον κ. Θεοδωράκη».

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: