Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Στον ανεμιστήρα η λάσπη κατά του Κόρμπιν

Η ψηφοφορία για τον νέο ηγέτη των Βρετανών Εργατικών ξεκίνησε ήδη στη Γηραιά Αλβιώνα και ο de facto... αριστερότερος από τους τέσσερις υποψηφίους, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, εξακολουθεί να προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, παρά την κινδυνολογική (και συχνά λασπολογική) εκστρατεία που μαίνεται εναντίον του, σπέρνοντας τον φόβο στους συντηρητικούς εντός και εκτός του κόμματός του.
Οι ελπίδες του -«ακραίου» για τους αντιπάλους του- Κόρμπιν ενισχύονται και από το γεγονός ότι το εκλογικό σώμα που θα αναδείξει έως τις 10 Σεπτεμβρίου τον νέο ηγέτη ξεπερνά πλέον τους 600.000 ανθρώπους, αφού σχεδόν 400.000 –πολλοί από τους οποίους δεν είχαν ώς τώρα σχέση με το κόμμα- έσπευσαν να εγγραφούν τις τελευταίες εβδομάδες στα μητρώα των Εργατικών, πληρώνοντας και το σχετικό «εισιτήριο» των 3 λιρών.
Οπως ήταν αναμενόμενο, όσοι δεν επιθυμούν μια «αριστερή στροφή» των Εργατικών κλιμακώνουν αυτές τις μέρες τις επιθέσεις τους ενάντια στον Κόρμπιν: πέρα από τη λυσσαλέα επίθεση που εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός –και βασικός υπεύθυνος για την πιο δεξιά δεκαετία στη μακραίωνη ιστορία του Labour Party– Τόνι Μπλερ και συνέχισε ο διάδοχός του στην ηγεσία και την Ντάουνινγκ Στριτ, ο Γκόρντον Μπράουν, αλλά και ο παλιός αρχηγός Νιλ Κίνοκ, τα «κίτρινα» βρετανικά ΜΜΕ με πρώτη την Daily Mail στοχοποιούν τις τελευταίες μέρες το φαβορί της εκλογικής διαδικασίας, «αποκαλύπτοντας» κρυφές διασυνδέσεις του με μουσουλμάνους εξτρεμιστές, κατηγορώντας τον ως κρυπτορατσιστή, αντισημίτη και αρνητή του Ολοκαυτώματος!
Μιλώντας στο Channel 4, o Κόρμπιν απέκρουσε χτες ως «αηδιαστικούς και βαθιά προσβλητικούς» τους ισχυρισμούς της Mail και τόνισε πως παλαιότερες δηλώσεις του περνούν αυτές τις μέρες από τη... «μονταζιέρα» όσων προσπαθούν με κάθε μέσο να εμποδίσουν την επικράτησή του.
Χαρακτήρισε μάλιστα την εσωκομματική εκλογική διαδικασία την καλύτερη ευκαιρία, προκειμένου να επανασυνδεθούν η ηγεσία και οι βουλευτές των Εργατικών με την εκλογική τους βάση: μια φράση με ιδιαίτερη σημασία, αφού παρατηρείται σήμερα το παράδοξο να προηγείται ένας υποψήφιος που υποστηρίζεται δημόσια μόνο από 20 βουλευτές σε σύνολο 232!
Και βέβαια, απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους, τονίζοντας πως «σε αυτή τη χώρα υπάρχει ένα τεράστιο δημοκρατικό κίνημα [...] Πολύς κόσμος που δεν ήταν ευχαριστημένος με την πολιτική των κομμάτων ασχολείται ενεργά και συμμετέχει στις συγκεντρώσεις μας. Ας είμαστε ευτυχείς: κάτι καλό συμβαίνει εδώ!».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: