Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας αποφάσισε να παραδοθεί

Ανοιχτή κριτική ασκεί στον Αλέξη Τσίπρα ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο New Review, αποσπάσματα της οποίας παραθέτει ο Guardian, επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός «αποφάσισε να παραδοθεί».
Σχολιάζοντας την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει πρόωρες εκλογές ο πρώην υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι «Ο Τσίπρας αποφάσισε την βραδιά του δημοψηφίσματος όχι μόνο να παραδοθεί στην Τρόικα, αλλά και να εφαρμόσει τους όρους παράδοσης με το σκεπτικό ότι είναι καλύτερο μια προοδευτική κυβέρνηση να εφαρμόσει τους όρους παράδοσης που απεχθάνεται, παρά να το αφήσει στα τοπικά ανδρείκελα της Τρόικα, οι οποίοι θα εφάρμοζαν τους ίδιους όρους με ενθουσιασμό».
Κάνει, ακόμη, λόγο για μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι «Έχω ήδη παρακολουθήσει αυτή την μετάλλαξη. Εκείνοι από το κόμμα/κυβέρνησή μας που μεταλλάχθηκαν στράφηκαν εναντίον εκείνων που αρνήθηκαν να αλλάξουν με το αποτέλεσμα να είναι η διάσπαση στο κόμμα, την οποία ο λαός, οι θαραλλέοι ψηφοφόροι που ψήφισαν "όχι", δεν αξίζει».
Επιπλέον, ο πρώην υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας, με τις πρόωρες εκλογές, έχει ως στόχο να δώξει από το κόμμα τους διαφωνούντες.
«Είναι ξεκάθαρο» λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης «ότι μόλις αρχίσεις να εφαρμόζεις τις πολιτικές είναι αστήρικτο να λες συνέχεια "Περνάω τον τάδε νόμο από το Κοινοβούλιο παρά το γεγονός ότι τον θεωρώ τοξικό". Σε κάποιο σημείο είτε παραιτείσαι είτε απομακρύνεις την γνωστική ασυμφωνία και αρχίζεις να πιστεύεις ότι ο τάδε νόμος δεν είναι και τόσο κακός».
«Ίσως αυτό είναι που συνέστησε ο γιατρός» καταλήγει με νόημα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: