Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Λίγη συνείδηση δεν βλάπτει...

Οι περισσότεροι από μας έστω και μία φορά στη ζωή μας, έχουμε αγανακτήσει και έχουμε εκνευριστεί αφάνταστα, όταν επισκεπτόμενοι εσπευσμένα κάποιον γιατρό σε μια ώρα ανάγκης, δεν μπορούσαμε να βρούμε μέρος για παρκάρισμα κοντά στο ιατρείο. Τότε τα βάζουμε με όλους και με όλα και δικαίως, γιατί είμαστε από την πλευρά των «αδικημένων». Όμως αν αναλογιστούμε ότι τις περισσότερες φορές δεν θα τύχει να είμαστε απ' αυτή την πλευρά, αλλά από την ακριβώς αντίθετη, δηλαδή απ' αυτούς που με το παρκαρισμένο τους αυτοκίνητο εμποδίζουν την απρόσκοπτη διέλευση από και προς το ιατρείο, τότε τίθεται σοβαρά θέμα συνείδησης... Στην είσοδο του Αγροτικού Ιατρείου της Πέλλας αυτή η κατάσταση είναι σχεδόν καθημερινή, εκνευριστική, απαράδεκτη και είναι ο κανόνας και κανενός αρμοδίου το αυτί δε φαίνεται να «ιδρώνει», πολλώ δε μάλλον των ίδιων των πολιτών που την βιώνουν!
Βέβαια την αρχική ευθύνη την έχει η δημοτική αρχή που εκτός από έλλειψη χρημάτων, μάλλον έχει και έλλειψη αποφασιστικότητας και ευαισθησίας, που δεν έχει προνοήσει εδώ και χρόνια να υπάρχει μόνιμα μπροστά στην είσοδο του Ιατρείου, ένας ελεύθερος χώρος στάθμευσης τουλάχιστον 5-6 μέτρων με κάποια έστω υποτυπώδη σήμανση ή κάτι άλλο παρεμφερές, που να αποτρέπει τον κάθε ασυνείδητο να παρκάρει ανεμπόδιστα και αυθαίρετα, αποκλείοντας την εύκολη πρόσβαση ασθενών και υπερηλίκων ή και στην έσχατη και αναγκαία περίπτωση πρόσβασης κάποιων ασθενοφόρων. Ένας χώρος στάθμευσης που θα λειτουργεί περισσότερο ως προσωρινή στάση αποβίβασης και επιβίβασης, παρά ως μόνιμη, σταθερή και διαρκή στάθμευση... Πολλές φορές ακόμα και το υπηρεσιακό αυτοκίνητο των ΕΛΤΑ είναι στον λάθος τόπο και λάθος χρόνο, σταθμευμένο μπροστά στην είσοδο. Φταίει φυσικά και το «δυσπρόσιτο» του κτιρίου για την επίσκεψη στο Αγροτικό Ιατρείο, όπου δεν υπάρχει καμία προειδοποιητική σήμανση για το που βρίσκεται όταν αναζητηθεί για πρώτες βοήθειες από οποιονδήποτε έλληνα ή ξένο επισκεπτη από τους χιλιάδες της θερινής περιόδου στην Πέλλα, ενώ και κάποιο άτομο ΑμΕΑ με κινητικές δυσκολίες, το επισκέπτεται μόνο «μέσω Κουφαλίων», αλλά αυτά ας το θεωρήσουμε λιγότερο σημαντικά, αφού επίκειται και η μεταφορά του Ιατρείου σε άλλο χώρο στο μέλλον. Τα πάντα επαφίενται στην ανύπαρκτη συνείδηση των πολιτών της Πέλλας, που έχει δοκιμασθεί και δοκιμάζεται καθημερινά ανεπιτυχώς στο χρόνο, καθιερώνοντας μια «αρμονική» αναρχία σε όλα και δημιουργώντας παράλληλα μια αποκρουστική για όλους εικόνα. 
Δεν χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια να το καταλάβει κανείς, αρκεί να ρίξει μόνο μια ματιά στην κεντρική πλατεία και τα άναρχα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, στα αγροτικά μηχανήματα κάθε τύπου και διάστασης σχεδόν σε κάθε γειτονιά και κάθε δρόμο της Πέλλας, τα απόβλητα νερά αποχετεύσεων και πλυντηρίων επίσης που ρίχνονται σε δημόσιους δρόμους και χώρους ανεξέλεγκτα, την κατάσταση με τα σκουπίδια εντός και εκτός των κάδων απορριμμάτων σε κάθε περιοχή του οικισμού, κτλ κτλ με την θλιβερή λίστα συνεχώς να ανανεώνεται, όσο εξακολουθούν να απουσιάζουν δημοτική αρχή και συνείδηση...
Ο δήμος Πέλλας πρέπει επιτέλους να ξεπεράσει τις «αναστολές» και τους «πολιτικάντικους τακτικισμούς» του περί της επιβολής προστίμων -που είναι θεσμοθετημένα αλλά συνήθως ανενεργά- και όταν δεν υπάρχει σύνεση, συνεργασία και συμμόρφωση από τους πολίτες, να τα ενεργοποιήσει τηρώντας αυστηρά την νόμιμη διαδικασία σε κάθε παραβατικότητα, επιβάλλοντας ποινές και πρόστιμα όπου απαιτείται.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!