Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ζωή κατά πάντων

Για όλους και για όλα μίλησε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνέντευξης Τύπου για απολογισμό του έργου της Βουλής, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, αλλά εξαπολύοντας και ευθείες βολές προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης και όσους της άσκησαν κριτική.
Ξεκινώντας την ομιλία της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου άφησε αιχμές για όσους άσκησαν κριτική στις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους τονίζοντας, παράλληλα, ότι «το συμπέρασμα ήταν ότι το χρέος είναι παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο, άρα δεν μπορεί να πληρωθεί. Αυτά τα συμπεράσματα θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης και όχι ευτελιστικών υπονοούμενων στα οποία έχουν καταφύγει κυρίως οι εκπρόσωποι της διαπλοκής γιατί αντιλαμβάνονται ότι το πόρισμα αποκαλύπτει και τη δική τους συνευθύνη».
Καρφιά κατά Στουρνάρα
Η Πρόεδρος της Βουλής δεν παρέλειψε να αφήσει σαφείς αιχμές κατά του Γιάννη Στουρνάρα, κατηγορώντας τον για έλλειψη συνεργασίας. Αναφέρθηκε ξανά στην άρνηση του διοικητή της ΤτΕ να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση της Siemens και σημείωσε ότι «Δεν νοείται να πραγματοποιεί η Βουλή λογιστικό έλεγχο του χρέους και η Τράπεζα της Ελλάδος να αρνείται να χορηγήσει τις κινήσεις των τραπεζικών συμβάσεων. Είναι πρωτοφανές να γίνεται επίκληση τραπεζικού απορρήτου έναντι της Βουλής για συμβάσεις που αφορούν το κράτος».
«Ατυχείς οι δηλώσεις Μάρδα»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε συνέχεια στην κόντρα με τον Δημήτρη Μάρδα σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις του ήταν «Ατυχείς, αντιφατικές και μη προσήκουσες».  «Σε κάθε περίπτωση τέτοιες δηλώσεις αυτονοήτως δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση. Χαρακτηρίζουν αυτόν που τις έκανε», πρόσθεσε με νόημα.
«Αν τολμούν ας μου κάνουν πρόταση μομφής»
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κριτική που ασκείται στο πρόσωπό της, η κα Κωνσταντοπούλου «απασφάλισε» λέγοντας ότι ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, η «τρόικα» όπως αποκάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είχαν από την αρχή διαφωνία για την τοποθέτησή της στο προεδρείο της Βουλής.
Παρέπεμψε, μάλιστα, στις ανακοινώσεις των κομμάτων από τη στιγμή που έγινε γνωστή η σκέψη του Αλέξη Τσίπρα να της προτείνει αυτή τη θέση. 
«Αν θέλουν και τολμούν, ας κάνουν πρόταση μομφής εναντίον μου. Εγώ λέω τα ίδια που έλεγα πάντα» σημείωσε χαρακτηριστικά πετώντας το γάντι σε ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.
Καλά λόγια, αλλά και αιχμές κατά Τσίπρα
Μιλώντας για τη σχέση της με τον πρωθυπουργό η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι αναγνωρίζει την προσφορά του στον δημόσιο βίο και ότι η σχέση τους είναι φιλική, συντροφική, ενώ, πρόσθεσε ότι και οι δύο «είμαστε ταγμένοι στην υπηρέτηση της ενότητας».
Δεν παρέλειψε, πάντως, να προβεί και σε υπαινιγμούς λέγοντας ότι «Εγώ δεν μιλώ με διαρροές και non paper. Δεν υπάρχει δυσαρμονία όταν η Πρόεδρος της Βουλής περιφρουρεί την κοινοβουλευτική διαδικασία».
Χαρακτήρισε, ακόμη, «μαύρη σελίδα» τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες εβδομάδες και τις ψηφοφορίες με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος, ενώ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε σε κατάσταση εκβιασμού. 
«Την όποια δυσαρμονία υπάρχει την αποδίδω σε όσους υλοποιούν εκβιασμούς» είπε η Πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε «Νομίζουν ότι αν και εκβιαζόμενοι υλοποιούν τη βούλησή τους»
Υπαινιγμοί για απώλεια της δεδηλωμένης και εκλογές
Επιπλέον, η Πρόεδρος της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου περί πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο, άφησε υπόνοιες για απώλεια της δεδηλωμένης δηλώνοντας  ότι «Η δεδηλωμένη είναι 151 και όχι 120. Αυτές οι απόψεις για τους 120 αναπτύχθηκαν στο μεσοδιάστημα μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου του 2012 (σ.σ. κυβέρνηση Πικραμμένου)».
«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η κάλπη διαφόρων διαδικασιών είναι κορυφαία δημοκρατική διαδικασία» σημείωσε η κα Κωνσταντοπούλου αφήνοντας αιχμές για προσφυγή σε εκλογές, ενώ, συνέχισε λέγοντας ότι «Κορυφαία δημοκρατική διαδικασία είναι και το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου» τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει παραβίαση της λαϊκής εντολής όπως δόθηκε μετά το «όχι».
Επανήλθε, μάλιστα, στο ζήτημα αργότερα λέγοντας ότι «Σήμερα περιφρονείται πλήρως η εντολή της 25ης Ιανουαρίου και της 5ης Ιουλίου» για να επισημάνει ότι «Την κυβέρνηση δεν την ρίχνουν όσοι θέλουν να εφαρμόσει το πρόγραμμα με το οποίο εκλέχθηκε».
Ταυτόχρονα, η κα Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι «Δεν ασπάζομαι τις λογικές του αδιεξόδου, την λογική του μονοδρόμου. Και όσο υπάρχει τόσος κόσμος που είναι διατεθειμένος, έτοιμος και συνειδητά αποφασισμένος να παλέψει για τη ζωή και το μέλλον του, δεν θα μπορέσω ποτέ να υποστηρίξω ότι αποχώρησε και μας εγκατέλειψε η ελπίδα» στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα προς την κυβέρνηση.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: