Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχει ″απελθούσα πρόεδρος″, αλλά απελθούσα κυβέρνηση

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και απάντηση στα όσα της καταλογίζει για τη στάση της στο θέμα των διερευνητικών εντολών δίνει με ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Βουλής.
«Είναι θλιβερό και προκλητικό να μιλά για ″γελοιοποίηση των θεσμών, περιφρόνηση για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους θεσμικούς παράγοντες″, αλλά και… για ″απελθούσα πρόεδρο της Βουλής η άρτι παραιτηθείσα κυβέρνηση των 4 κατεπειγόντων μνημονιακών νομοσχεδίων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, με τον τίτλο «απάντηση από το γραφείο της προέδρου της Βουλής προς την παραιτηθείσα Κυβέρνηση».
H Πρόεδρος της Βουλής απάντησε σε μία προς μία τις κατηγορίες της κυβέρνησης, σχετικά με τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της ΝΔ Ευαγ. Μεϊμαράκη, ενώ επιβεβαίωσε με τον πιο έντονο τρόπο το χάος που τη χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, αφού έκανε λόγο για αποχώρηση της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τονίζοντας πως όχι απλά "δεν είναι κάθε λέξη του Συντάγματος", έχουν όμως και περιφρόνηση για τη συνταγματική νομιμότητα.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η κυβέρνηση που άνοιξε τη Βουλή αιφνιδιαστικά για να ψηφισθεί η άκυρη και αντισυνταγματική μνημονιακή εξουσιοδότηση στις 13 Αυγούστου. Η κυβέρνηση που εξίσου αιφνιδιαστικά στη συνέχεια δρομολόγησε διαδικασίες διερευνητικών εντολών με ορίζοντα τις εκλογές, για τις οποίες αποκαλύπτεται ότι, από κοινού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε ενημερώσει τους εκβιάζοντες δανειστές (και συμφωνήσει μαζί τους), σύμφωνα με τις απερίφραστες δηλώσεις των εκπροσώπων της Κομισιόν και της καγκελαρίας της Γερμανίας, την ώρα που κρατούσε τους πάντες και τη Βουλή στο σκοτάδι.
Για την πρωτοφανή δήλωση της κυβερνητικής Εκπροσώπου ότι η πρόεδρος της Βουλής ″εμφανίζεται να συμπράττει με τον κ. Μεϊμαράκη στην επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά του πρωθυπουργού και κατά της δημοκρατικής τάξης″, αν αξίζει μία απάντηση αυτή είναι ότι άλλο η θεσμική συνεννόηση της 3ης πολιτειακής παράγοντος με τον 4ο πολιτειακό παράγοντα και άλλο η σύμπραξη, για την οποία μπορεί ακέραια να υπερηφανεύεται η προσχωρήσασα στο μνημονιακό μπλοκ κυβέρνηση και οι βουλευτές που, συμπράττοντας με εκπροσώπους 3 μνημονιακών κομμάτων επιχείρησαν προ μίας εβδομάδας κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με παράκαμψη της προέδρου της Βουλής.
Ως προς την δημοκρατική τάξη, υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Βουλής εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου. Δεν υπάρχει ″απελθούσα πρόεδρος″, αλλά απελθούσα κυβέρνηση, η οποία έχει άλλωστε αποχωρήσει και από τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενη στην πρόεδρο της Βουλής και αποχωρώντας συλλογικά και επιδεικτικά κατά την ομιλία της στη Βουλή- κάτι που δεν έκανε ποτέ για κανέναν και καμία βουλευτή ή αρχηγό κόμματος.
Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι κάποιοι όχι απλώς δεν είναι ″κάθε λέξη του Συντάγματος″, αλλά έχουν τόσο βαθιά περιφρόνηση για την συνταγματική νομιμότητα που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Γι’ αυτό και διαλύουν δια μιας κυβέρνηση, κόμμα και Βουλή».

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: