Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Κινδυνολογία Σταύρου Θεοδωράκη για τις εκλογές και πολιτική προσέγγιση ως συνήθως απ' το πουθενά στο πουθενά!

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, υποστήριξε ότι η διενέργεια πρόωρων εκλογών αποτελεί μία «τραγική επιλογή» για τη χώρα, η οποία θα στοιχίσει πολλά στην ελληνική κοινωνία, όπως «νέα λουκέτα, ανεργία, αβεβαιότητα, φυγή προσώπων και επιχειρήσεων στο εξωτερικό».
«Ο κ. Τσίπρας είχε λύσεις. Η ανοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης και η υποστήριξη στη Βουλή όποτε χρειαζόταν, του έδινε τη δυνατότητα να κυβερνήσει μέχρι να σταθεροποιηθεί η παραπαίουσα οικονομία. Όμως η πονηρή σκέψη «να κάνουμε τώρα εκλογές πριν καταλάβει ο κόσμος τι έχει να πληρώσει το φθινόπωρο» τον οδηγεί σε μια τραγική για την χώρα επιλογή. Κάτι αντίστοιχο έκανε και τον προηγούμενο μήνα», υποστήριξε αρχικά ο κ. Θεοδωράκης με γραπτή του δήλωσή, λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.
«Η Ελλάδα έχασε όλους τους συμμάχους της και αναγκαστήκαμε εμείς -με το μικρό μας σχετικά μέγεθος- να υπερασπιστούμε στις ξένες πρωτεύουσες το δίκιο του Έλληνα και την ευρωπαϊκή του ταυτότητα», πρόσθεσε και αναφέρθηκε με επικριτικούς χαρακτηρισμούς στη μέχρι σήμερα παρουσία της κυβέρνησης Τσίπρα.
Καταλήγοντας,  ο κ. Θεοδωράκης είπε πως «η κυβερνητική αυτή παρέα δεν θέλει να δουλέψει και δεν ενδιαφέρεται να λύσει προβλήματα. Θέλει μόνο να «συναλλάσσεται» και να κερδίζει χρόνο... Οι εκλογές που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο θα στοιχίσουν πολλά στην ελληνική κοινωνία. Νέα λουκέτα, ανεργία, αβεβαιότητα, φυγή προσώπων και επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Όλα αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τους άεργους των κομματικών μηχανισμών. Αυτό που τους νοιάζει είναι να εφευρίσκουν τρικ που θα διαιωνίζουν την εξουσία τους και τα προνόμιά τους. Και νομίζουν ότι βρήκαν άλλο ένα. Όμως θα απογοητευθούν. Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι με ψέματα και παλαιοκομματικές συμπεριφορές η χώρα δεν πάει μπροστά. Το Ποτάμι η δύναμη της αλήθειας, η δύναμη του καινούργιου θα είναι σε αυτές τις εκλογές η απάντηση των ανθρώπων που παράγουν και δημιουργούν».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: