Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

«Κάποιοι υπέγραψαν τον πολιτικό θάνατο του ΣΥΡΙΖΑ»

Με καθυστέρηση μίας ώρας ξεκίνησε η Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία είχε αναβληθεί το Σάββατο λόγο μη συμπλήρωσης της απαρτίας, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να χρησιμοποιεί εκ νέου σκληρή γλώσσα στρέφοντας τα βέλη της προς την κυβέρνηση.
Στην αίθουσα παρόντες ήταν μόνο εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, ενώ, η Πρόεδρος της Βουλής έκρινε ότι σήμερα υπάρχει απαρτία για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.
Η κα Κωνσταντοπούλου σχολίασε την απουσία εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας ότι  «Το μόνο που έχω να εκφράσω είναι τη θλίψη μου διότι ξέρω πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να τορπιλίζει διαδικασίες δημοκρατικές».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντοτε αγωνίστηκε για να αποτραπεί η απαξίωση και η κατάλυση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και λυπάμαι πάρα πολύ για αυτούς που στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν αυτή τη στιγμή να καταλύσουν και να αποτρέψουν την κοινοβουλευτική λειτουργία» πρόσθεσε η Πρόεδρος της Βουλής.
Στη συνέχεια, ωστόσο, ανέβασε κι άλλο τους τόνους δηλώνοντας ότι «είναι πρόδηλο ότι με την υπογραφή της συμφωνίας κάποιοι υπέγραψαν και συμβόλαιο πολιτικού θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ και όσων επιμένουν στο πρόγραμμα με το οποίο εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ, Είναι σαφές ότι με τη συμφωνία, κάποιοι υπέγραψαν και συμβόλαιο πολιτικού θανάτου της Δημοκρατίας.»
«Δεν εκτελούνται αυτά τα συμβόλαια χωρίς αντίσταση» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Καρφιά για Στουρνάρα και Παυλόπουλο
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στη τρίτη κλήση που απέστειλε προς τον Γιάννη Στουρνάρα για να καταθέσει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (τη Δευτέρα στις 18.30) για την υπόθεση της Siemens 
«Δεν θα κλείσει αυτή η Βουλή χωρίς να προσέλθει ο κ. Στουρνάρας. Η Επιτροπή αυτή έχει ανακριτικές αρμοδιότητες και πρέπει να προσέλθει και πιστεύω να μην επαληθευτούν οι διαρροές ότι είναι σε διακοπές» τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής.
Επιπλέον, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού προανήγγειλε ότι οι διερευνητικές επαφές θα κρατήσουν έως την Πέμπτη πρότεινε να ανοίξει η Ολομέλεια το απόγευμα της Τρίτης ώστε να συζητηθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις και την Τετάρτη να υπάρξει συζήτηση για το θέμα του χρέους.
Η Πρόεδρος της Βουλής επέμεινε στην άποψή της ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος να αποστείλει στη Βουλή τα πρακτικά της συνεδρίασης που η ίδια έχει ζητήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επειδή εδώ (εννοώντας το Κοινοβούλιο) δεν παίζουμε και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος ασκείται στην κυβέρνηση, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτραπεί η αποστολή των πρακτικών για να μάθει ο ελληνικός λαός τι έγινε μετά το «όχι» του δημοψηφίσματος. Γι αυτό αύριο συγκαλείται η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής για να ληφθεί απόφαση».
«Προφανείς σκοπιμότητες»
Για τα όσα συνέβησαν στη Διάσκεψη των Προέδρων τοποθετήθηκε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, κάνοντας λόγο για «προφανείς σκοπιμότητες» και προσπάθεια να καθυστερήσουν οι εκλογές.
Αναλυτικά:
Η διάσκεψη προέδρων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Αυγούστου, με μονοκομματική σύνθεση – συμμετείχε μόνο η Λαϊκή Ενότητα - αγνοεί επιδεικτικά την πραγματικότητα  που δεν είναι άλλη από το ότι η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. Ο ορισμός ολομελειών και επιτροπών με συγκεκριμένη θεματολογία εξυπηρετεί προφανείς σκοπιμότητες. Όμως είναι να απορεί κανείς γιατί η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ορισμένους τους ενοχλεί τόσο πολύ και κάνουν ότι μπορούν για να την καθυστερήσουν ή για να δημιουργήσουν εντυπώσεις παλαιοκομματικής κοπής.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: