Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

«Εγώ… θα σου μάθω τι είναι αριστερά!»

Αν θες να ακούσεις αυτά που δεν λέγονται από πρωταγωνιστικά επίσημα χείλη, άκου τους προπομπούς και τους κανονάρχες. Θα υποψιαστείς το μέλλον που σου ετοιμάζουν.
Τότε ήταν ο κ. Σταθάκης, κυρίως.
Τώρα είναι ο κ. Πανούσης, κυρίως.
Προάγγελος τότε της  πιθανής συντηρητικής στροφής ο Γιώργος Σταθάκης. Όποτε έβγαινε στα κανάλια ή έκανε κάπου αλλού δηλώσεις όλο και κάτι δεξιόστροφο είχε να μας πει:  Για το χρέος για το οποίο τίποτα δεν τον ενοχλούσε αφού ήταν κατά 95 % νόμιμο (πως είχε καταλήξει; Άγνωστο!  είχε όμως καταλήξει ως «γέρων» σοφός και γνώστης ερευνημένων και μη!). Για τα εργασιακά: όλο και κάποια έκπτωση στις επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανήγγειλε.
Σε «έζωναν τα φίδια», ρώταγες και τους φίλους σου « μα είναι κοντα στον Τσίπρα, γιατί τον έχει σε τόσο ψηλή θέση, δεν είναι τρόπον τινά ο αντ ' αυτού;» «Όχι ακουγόταν από άλλον της ομήγυρης δεν είναι κοντά στον Τσίπρα, έχει δική του ατζέντα» ! Ξανάμπαινε το ερώτημα «Πως γίνεται με δική του ατζέντα να είναι σε τόσο ψηλή θέση;» Προμηνύματα που δεν ήθελες να αξιολογήσεις… προπομποί που επέλεγες να αγνοείς … είχες τις ελπίδες σου «στο ΟΛΟΝ».
Πολυσυλλεκτικός ο ΣΥΡΙΖΑ …
Κανονάρχης και προπομπός ο Γ. Σταθάκης ΤΟΤΕ.
Τώρα μπήκαμε στα μνημόνια … έχουμε χρέος  ασήκωτο  και επαχθές (που θα το πληρώσουμε... λέει μέχρι κεραίας…)  και δανειακές συμβάσεις και εποπτεία αμείλικτη  επί ελληνικού εδάφους και αποικία χρέους και μέτρα και μαυρίλα … Τα έχουμε όλα!  Και αντί κάπου εδώ να σταματά η οδύνη έχουμε και  τον κ. Γ. Πανουση!   Εκεί που λέμε «δεν αντέχω άλλο…»  δίνει μια συνέντευξη, κάνει μια δήλωση. Μας αποτρέπει από τα λάθη μας, παρόντα και μελλοντικά, πραγματικά και υποθετικά. Μας νουθετεί με ύφος μεσσία της αριστεράς, μας λέει τι είναι και τι δεν είναι η αριστερά. Μας λέει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει ο Τσίπρας, τι ν’ αλλάξει και τι να μην αλλάξει … ποιες νάνε  οι προτεραιότητες του .. το κόμμα ή το κράτος. Ο «σοφός γέρων» τα γνωρίζει όλα. Ο σοφός γερων πήρε στις πλάτες του όλο το βάρος της αριστεράς…! Ότι είναι στραβό θα το ισιώσει, ότι είναι μεγάλο θα το βάλει στην προκρούστεια κλίνη.
Θυμάμαι τις νουθεσίες των προηγούμενων «Πολλά έπαιρνες . Πολύ καλά έκαναν και σου μείωσαν τις απολαβές.» Τώρα το τροπάρι αλλάζει «δεν ξέρεις εσύ τι θα πει αριστερά! Εγώ (ο Πανούσης) θα σου μάθω!
Και ποιο είναι λοιπόν το κεντρικό μάθημα; ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ η προετοιμασία αλλαγής νομίσματος!
Στο προσεχές…; Θα  εισηγηθεί την απαγόρευση της συστηματικής συζήτησης για το νόμισμα; Θα εισηγηθεί να λογοκρίνεται; Ε λοιπόν δεν θα εκπλαγούμε.
Αμετακίνητος  στο θώκο του ο κ. Γ. Πανούσης!!!  
Προπομπός του  ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ για το νόμισμα… και άλλων δεινών;;;

Ελευθερία Καρνάβου - ομότιμη καθηγήτρια του ΑΠΘ
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: