Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Ζιλιέτ Μπινός: Αφήστε ήσυχη την Ελλάδα!

Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός, που θα ερμηνεύσει την Αντιγόνη στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Εδιμβούργου, εξέφρασε την υποστήριξή της προς τους Έλληνες, τονίζοντας πως «πρέπει να τους σώσουμε πάση θυσία, να τους βοηθήσουμε». «Ας τους αφήσουμε ήσυχους», δήλωσε.
«Οι Έλληνες μας έχουν προσφέρει τόσα πολλά με τους φιλοσόφους, τους ιδιοφυείς επιστήμονες και τους ποιητές τους», ανέφερε και πρόσθεσε: «Με όλη αυτή την κληρονομιά χιλιετηρίδων, νομίζω πως πρέπει να τους αφήσουμε στην ησυχία τους».
Μιλώντας στην εφημερίδα Herald Scotland για την Αντιγόνη του Σοφοκλή έκανε λόγο για ένα ιδιοφυές έργο, ιδιαίτερα επίκαιρο. «Εκπλήσσεται ο κόσμος όταν σκέφτεται ότι το έργο αυτό γράφτηκε πριν από 2.500 χρόνια. Και όμως μιλά για τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και τώρα. Είναι ένα έργο μοντέρνο και βαθιά πολιτικό», σημείωσε.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Εδιμβούργου ξεκινά σήμερα, Παρασκευή, και η «Αντιγόνη» ανεβαίνει από το Σάββατο στο King's Theatre της πόλης μέχρι τις 22 Αυγούστου. 

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: