Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Σωκράτης Βόλτσης: Επιστολής παραίτησης

25 και πλέον χρόνια-από την ίδρυση του Ενιαίου Συνασπισμού έως πολύ πρόσφατα-συμμετείχα σ’ όλες τις δράσεις του κόμματος. Ως μέλος, ως γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, δυο φορές ως υποψήφιος βουλευτής με αντίστοιχες παραιτήσεις από την εργασία μου. Υπερασπίστηκα τις αξίες της Αριστεράς και την αναγκαιότητα της αυτόνομης πορείας μέσα στο χρόνο του Συνασπισμού με τη συμμετοχή μου στους κοινωνικούς αγώνες και τα κοινωνικά κινήματα. Στην πολύχρονη και δύσκολη αυτή διαδρομή έζησα πικρές αλλά και ωραίες στιγμές, σφοδρές συγκρούσεις, αλλά και γόνιμες συνθέσεις. Αντέξαμε πολλά. Σταθήκαμε όμως όρθιοι. Να γίνει το Όνειρο, για μια πιο δίκαιη κοινωνία, Ελπίδα και ή Ελπίδα, Πραγματικότητα. Σήμερα όμως:
Ούτε η ψυχή ούτε ο νους αντέχουν στην πρωτοτυπία της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να τον μεταλλάξουν από αντιμνημονιακή δύναμη σε δύναμη υποταγής στα μνημόνια. Όταν διακηρύττεις την κατάργηση των μνημονίων, είναι πατριωτικό καθήκον να έχεις εναλλακτικό επεξεργασμένο σχέδιο, με ενημερωμένο το λαό και όχι να τον καταδικάζεις στον μονόδρομο των μνημονίων.
Ούτε η ψυχή ούτε ο νους αντέχουν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τη δανεική από τους προκατόχους της, καταστροφολογική επιχειρηματολογία απέναντι σε συντρόφους που επέλεξαν πορεία έξω από τις λογικές των μνημονίων, αλλά και τη δημιουργία συνθηκών ανθρωποφαγίας. Άλλωστε το λέγαμε, μνημόνια και περιστολή της δημοκρατίας πάνε μαζί.
Ούτε η ψυχή ούτε νους αντέχουν τη χρησιμοποίηση της ετυμηγορίας του λαού στις επιδιώξεις και τις σκοπιμότητες της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και να τον οδηγούν σε όσα του λέγαμε πως είναι η καταστροφή του. Τα ΟΧΙ του δημοψηφίσματος μεταλλάχθηκε σε ΝΑΙ και η ετυμηγορία του Γενάρη για ανατροπή των μνημονίων, τώρα εκβιαστικά επιχειρείται να μετατραπεί σε υποταγή σε αυτά
Ούτε η ψυχή ούτε ο νους αντέχουν στη μετατροπή του κόμματος και των οργανώσεων σε άβουλα, άφωνα όργανα, αρχηγικού τύπου. Δε χώρεσα και δε φόρεσα στην πολύχρονη ανιδιοτελή διαδρομή μου τη φορεσιά του υπάκουου στρατιώτη.
Ούτε η ψυχή ούτε ό νους αντέχει στη μετατροπή της Νομαρχιακής σε διεκπεραιωτικό όργανο, αλλά και χώρο εξυπηρετήσεων, τη δημιουργία ομάδων και υποομάδων μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας.
Αν οι μνημονιακές πολιτικές είναι η καταδίκη της νέας γενιάς, των αγροτών, των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών, της κοινωνίας ολόκληρης, τότε είμαστε καταδικασμένοι να αντισταθούμε σ’ αυτές και τους εκφραστές τους, αλλά και να αναζητήσουμε επίμονα και επίπονα νέους δρόμους.
Με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που υποσχόμασταν ότι θα αντιπαλέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές όποια κυβέρνηση και αν τις επέβαλε, είμαι βέβαιος πως θα βρεθούμε στους κοινούς αγώνες. Πρώτο ραντεβού ας είναι στις αγωνιστικές εκδηλώσεις στην έκθεση της Θεσσαλονίκης!!!!!!
 
Βόλτσης Σωκράτης - αναπληρωτής συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: