Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Πέλλα - Μάνδαλο 3-0(5-1). Παράσταση για έναν ρόλο...

Η ομάδα μας σήμερα ξέσπασε στην Δόξα Μανδάλου και πήρε μια εύκολη όσο και ευρεία νίκη. Πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, πειθαρχημένη και σοβαρή στο δεύτερο δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είχε πνευμόνια και περιορίσθηκε σε ρόλο κομπάρσου.
Φουριόζα ξεκίνησε η Πέλλα, έκλεισε νωρίς το Μάνδαλο στα καρέ του και προσπάθησε από νωρίς να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στο σημερινό παιχνίδι. Σχεδόν καθολική κατοχή, πολύ καλή ανάπτυξη, δημιουργούσε τις καλύτερες προϋποθέσεις απέναντι στην αντίπαλη εστία, όμως υστερούσε στην σωστή τελική πάσα, αλλά το βασικότερο στα τελειώματα. Έτσι για μισή περίπου ώρα πετούσε στα σκουπίδια ότι ευκαιρία δημιουργούσε, με το άγχος να κάνει τις περισσότερες φορές τα εύκολα δύσκολα. Η λύτρωση ήρθε στο 30' όταν μετά από ωραία σέντρα του Ριζόπουλου, ο Καρασμάνης με εκτελεστική δεινότητα έγραψε το 1-0. Ακολούθησε στο επόμενο 10λεπτο μεγάλη κατηφοριά, με την Πέλλα να πετυχαίνει ακόμη δύο τέρματα και να χάνει ισάριθμες μεγάλες ευκαιρίες. Τα τέρματα πέτυχαν πρώτα ο Ριζόπουλος στο 35' σε αντιστροφή ρόλων με τον Καρασμάνη, με τον τελευταίο να σεντράρει και τον σκόρερ με ακροβατική φιγούρα να πετυχαίνει το ομορφότερο γκολ του αγώνα(!) και ο Σαλίκας, όταν δέχθηκε κάθετη πάσα και πρόλαβε αμυντικούς και τερματοφύλακα και με ψυχραιμία έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας των φιλοξενουμένων. Το τελικό 3-0 του ημιχρόνου αλλά κυρίως η εμφάνιση, δεν άφηναν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το ποιος τελικά θα είναι ο νικητής της σημερινής αναμέτρησης. Μία φορά ενοχλήθηκε ο Βελκόπουλος στο πρώτο ημίχρονο μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκίλη, αλλά μπλόκαρε εύκολα το χλιαρό σουτ.
Στο δεύτερο το λίγο πολύ αναμενόμενο χαλαρό πρώτο τέταρτο της Πέλλας, πέρασε ανώδυνα, αφού ο αντίπαλος δεν έδειχνε ικανός να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Η Πέλλα που κατέβασε ταχύτητα και έπαιξε πιο μεθοδικά, ήταν αυτή που βρήκε και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα, όταν ο Κούμπους πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με εύκολο πλασέ στο κενό τέρμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Λίγα λεπτά αργότερα στο 65' ήρθε η απάντηση για το Μάνδαλο, που με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκότση πέτυχε το γκολ της τιμής, μειώνοντας σε 4-1. Λίγο κράτησε η παρηγοριά για τους φιλοξενούμενους, αφού πέντε λεπτά αργότερα ο Σαλίκας και πάλι δεν δυσκολεύθηκε από κοντά αμαρκάριστος να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην διαφαινόμενη νίκη της Πέλλας. 
Το Μάνδαλο προσπάθησε να μετριάσει τη συντριβή με κάποια στημένα περιφερειακά της περιοχής της Πέλλας, αλλά χωρίς ψυχολογία και κυρίως χωρίς κουράγιο δεν τα κατάφερε. Η Πέλλα έβγαινε σε κάθε αντεπίθεση επικίνδυνα, όμως και πάλι τα τελειώματα δεν ήταν τα δέοντα, κι έτσι μοιραία το 5-1 έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Μελανό σημείο της αναμέτρησης η αποβολή του Πέικου στο 85', όταν ο κ. Φωτιάς εξάντλησε όλη του την αυστηρότητα σε μια φάση που λίγοι αντιλήφθηκαν τι συνέβει, κι ένα σ' ένα σημείο του αγώνα όπου οι δύο ομάδες περίμεναν απλά καρτερικά το τελικό σφύριγμα.
Η Πέλλα παρά τις σημαντικές απουσίες(με μόλις 13 ποδοσφαιριστές 100% ετοιμοπόλεμους), έδειξε ότι έχει τα ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, πέτυχε αρκετά και όμορφα τέρματα και είχε τα περιθώρια να κρατήσει και δυνάμεις για την επερχόμενη αναμέτρηση του κυπέλλου, την Τετάρτη με τον Εθνικό στα Γιαννιτσά. Η Δόξα πολύ λίγα πράγματα έδειξε να έχει την εμπειρία με το μέρος της βλέποντας τα ονόματα της 11άδας, όχι όμως και τα τρεξίματα για να φανεί πιο ανταγωνιστική σε αγώνες με αρκετά ανεβασμένο δείκτη δυσκολίας όπως το σημερινό. Σόφτ άμυνα, βαριά μεσαία γραμμή και πολύ στατική επίθεση.
Γενικά καλή η διαιτησία, με εξαίρεση την αχρείαστη και αυστηρή αποβολή του Πέικου.
Η σύνθεση: Βελκόπουλος, Παναγιωτέλης, Σιαμαντάς, Πέικος, Σταυρακάκης, Κούμπους, Καμπούρης, Μπουράκης, Ριζόπουλος, Σαλίκας(Σιάγκας), Καρασμάνης(Βογιατζής)

 













Δεν υπάρχουν σχόλια: