Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Οχι μόνο διατήρηση του ΕΝΦΙΑ αλλά και κατάργηση προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα πλαίσια υλοποίησης του τρίτου μνημονίου όχι μόνο απεμπολεί προηγούμενες διακηρύξεις της εφαρμόζοντας μέτρα προηγούμενων Κυβερνήσεων που είχε καταγγείλει και είχε δεσμευτεί ότι θα καταργήσει, αλλά τα τροποποιεί προς το χειρότερο προσθέτοντας νέα βάρη στον Ελληνικό λαό.
Συγκεκριμένο παράδειγμα είναι ο ΕΝΦΙΑ ο οποίος όχι μόνο διατηρείται αλλά καταργούνται ή περιορίζονται και οι τελευταίες ελαφρύνσεις που ίσχυαν μέχρι τώρα υπέρ των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.
Άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ανάπηροι απολυμένοι χάνουν τις οποιεσδήποτε απαλλαγές είχαν μέχρι τώρα με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά και κάποιοι να πληρώσουν πολύ μεγαλύτερα ποσά.
Αυτό αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό όταν δηλώνει ότι δεν θα ληφθούν νέα φορολογικά μέτρα ή ότι θα προστατευτούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες οι οποίες με την παρούσα Κυβέρνηση και τις νέες αποφάσεις θα επιβαρυνθούν φορολογικά ακόμη περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν.
Η Λαϊκή Ενότητα καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάργηση του κοινωνικά άδικου ΕΝΦΙΑ και σε πρώτη φάση τουλάχιστον να προστατεύσει τις ομάδες εκείνες που είναι οι πλέον ευάλωτες και αδυνατούν όχι απλώς και μόνο ν’ αντεπεξέλθουν σε φορολογικές υποχρεώσεις αλλά ούτε και να επιβιώσουν στοιχειωδώς.
Είναι αδιανόητο που μια Κυβέρνηση που επικαλείται τον αριστερό της προσανατολισμό να αξιώνει από ανέργους, αναπήρους και πολύτεκνους να πληρώσουν (το μάρμαρο) της οικονομικής κρίσης ενώ αφήνει στο απυρόβλητο τους οικονομικούς παράγοντες και το μεγάλο κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: