Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Μετά την Ελβετία και το Λιχτενστάιν βάζει τέλος στο τραπεζικό απόρρητο λογαριασμών Ευρωπαίων πολιτών

Νέα εποχή στο τραπεζικό τοπίο εντός ΕΕ, με τους λεγόμενους χρηματοπιστωτικούς παραδείσους να συμφωνούν στην παράδοση στοιχείων των πελατών που διατηρούν λογαριασμούς στην επικράτειά τους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Λιχτενστάιν υπέγραψαν σήμερα μια συμφωνία με βάση την οποία θα ανταλλάσσουν αυτομάτως πληροφορίες για τους τραπεζικούς λογαριασμών των κατοίκων τους από το 2017, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. 
Πρόκειται για τη δεύτερη κίνηση εντός ολίγων ημερών για την αμεσότερη πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών της ΕΕ σε τρίτες χώρες, μετά το τέλος του τραπεζικού απορρήτου από τράπεζες της Ελβετίας.
"Με βάση τη νέα συμφωνία οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πληροφορούνται το όνομα τη διεύθυνση, τον αριθμό φορολογικού μητρώου και την ημερομηνία γέννησης των κατοίκων τους που διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λιχτενστάιν" αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις Βρυξέλλες.
Το πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν, ανάμεσα στην Ελβετία και την Αυστρία, θεωρείτο επί πολλά χρόνια φορολογικός παράδεισος λόγω του τραπεζικού απορρήτου που επέβαλε.
Τον περασμένο Μάιο η ΕΕ είχε υπογράψει μια παρόμοια συμφωνία με την Ελβετία και ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για το ίδιο θέμα με την Ανδόρα, τον Άγιο Μαρίνο και το Μονακό.

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: