Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Θα απαγορεύεται η αλλαγή παρόχου ρεύματος αν χρωστάς στη ΔΕΗ

Την απαγόρευση αλλαγής προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον προηγούμενο πάροχο, θα θεσμοθετήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τροποποιώντας τη σχετική διάταξη του Κώδικα Προμήθειας.
Αυτό έγινε γνωστό από τη ΓΕΝΟΠ, η διοίκηση της οποίας συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνo Σκουρλέτη. Σημειώνεται ότι η σχετική τροποποίηση αποτελούσε πάγιο αίτημα της ΔΕΗ, προκειμένου να αποτραπεί η διαρροή οφειλετών προς εναλλακτικούς παρόχους, χωρίς προηγουμένως να έχουν τακτοποιηθεί τα χρέη τους.
Στην ίδια συνάντηση, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, ο Πάνος Σκουρλέτης δεσμεύθηκε ότι οι τιμές εκκίνησης στις δημοπρασίες ενέργειας από λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ που σχεδιάζονται, προκειμένου να ανοίξει η αγορά ενέργειας, δεν θα είναι κάτω από το κόστος παραγωγής της ΔΕΗ. 
Επανέλαβε δε τις θέσεις της κυβέρνησης κατά της πώλησης του ΑΔΜΗΕ και του σεναρίου για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ», ενώ επισήμανε ότι δεν θα πληγεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ.
Για την ίδια συνάντηση από την πλευρά του υπουργείου συμπληρώνεται ότι η συζήτηση διεξάχθηκε σε καλό κλίμα και επικεντρώθηκε στις εξελίξεις γύρω από την ηλεκτρική ενέργεια. «Ο υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας για τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία, με έμφαση στο ζήτημα του ΑΔΜΗΕ και επανέλαβε τη θέση της Κυβέρνησης για τη μη ιδιωτικοποίησή του» αναφέρει η ανακοίνωση. 

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: