Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

«Στο πόδι» το Συνδικάτο ΟΤΑ

Κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους, καθώς «όλες οι μορφές εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πλήττονται από τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και Ε.Ε. με το ασφαλιστικό» και επομένως «απαιτείται σκληρός αγώνας για να μην περάσουν τα σχέδιά τους», απευθύνει το Συνδικάτο ΟΤΑ, το οποίο προγραμματίζει δύο κινητοποιήσεις εντός της εβδομάδας.
Αύριο, Τετάρτη, το συνδικάτο καλεί σε συγκέντρωση, στις 17.00, στην Ομόνοια, για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, λέγοντας ότι η κατάργησή τους στους ΟΤΑ, «που είναι προαπαιτούμενο στο τρίτο μνημόνιο, ανεξάρτητα με τους ελιγμούς της κυβέρνησης, μας αφορά όλους».
Για την Πέμπτη, το Συνδικάτο ΟΤΑ έχει ανακοινώσει παναττική στάση εργασίας από τις 11.30 ώς τη λήξη του ωραρίου και καλεί, μαζί με την Παναττική Επιτροπή Αγώνα των 5μήνων, σε νέα συγκέντρωση στις 12.00 έξω από το υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας το αυτονόητο:
■ Κανονικό μισθό, όχι κάτω από τα 751 ευρώ, και «όχι τα ψίχουλα των 495 ευρώ που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ατομικές μας ανάγκες».
■ Δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
■ Να σταματήσουν τα προγράμματα της φτώχειας και της μιζέριας.
■ Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, έχει δεσμευτεί για τη διερεύνηση της δυνατότητας παράτασης της συμμετοχής των «ωφελούμενων» στο τρέχον πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, με βάση τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τη διαβούλευση που θα έχει με την ΚΕΔΕ, την Περιφέρεια Αττικής και τα συναρμόδια υπουργεία για την εξεύρεση πόρων.
● Με ομόφωνη απόφασή του ο Δήμος Αθηναίων υιοθέτησε, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, αίτημα εργαζομένων στη λεγόμενη Κοινωφελή Εργασία για παράταση της πεντάμηνης συμμετοχής τους στο πρόγραμμα. Τόσο ο δήμαρχος Γ. Καμίνης όσο και επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης τόνισαν το γεγονός ότι οι «ωφελούμενοι» καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δημοτικών υπηρεσιών.

Συντάκτης: Στέργιος Ζιαμπάκας
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: