Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη σχετικά με την απόφαση του ΚΥΣΚΟΙΠ για το Ασφαλιστικό

«Η δήθεν ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι το χαρτί περιτυλίγματος για νέα λεηλασία των συντάξεων»
Η κυβέρνηση με τη σημερινή απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής μπήκε στην τελική ευθεία για την προώθηση του τρίτου πακέτου κατεδάφισης των συντάξεων που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές στο 3ο μνημόνιο.
Η δήθεν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά το χαρτί περιτυλίγματος της νέας λεηλασίας των συντάξεων, προκειμένου να τηρήσει τη μνημονιακή δέσμευσή της για μείωση των δημοσίων δαπανών για τις συντάξεις κατά 2,25 δις Ευρώ το 2015 και 2016, όπως εξάλλου αποτυπώνεται στο σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού του 2016 που ήδη έχει καταθέσει στη Βουλή.
Η κυβέρνηση σύμφωνα με τις σημερινές αποφάσεις της θα πετύχει αυτόν τον στόχο με δύο τρόπους. Αφενός με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης σε επίπεδα που να καλύπτει μόνο τη λεγόμενη εθνική σύνταξη κατά παράβαση της συνταγματικής δέσμευσης για εγγύηση συνολικά των συντάξεων. Αφετέρου με τον επανυπολογισμό του λεγόμενου αναλογιστικού τμήματος των συντάξεων για παλιούς και νέους συνταξιούχους με νέα ποσοστά αναπλήρωσης που θα οδηγούν σε νέες μειώσεις των συντάξεων για όλους και όλες. Με αυτούς τους τρόπους χειροτερεύει ακόμα περισσότερο τους μνημονιακούς νόμους 3863/2010 και 3865/2010, τους οποίους ο τότε ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να απορριφθούν ως συνταξιοκτόνοι με δημοψήφισμα.
Η απάντηση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, ολόκληρου του λαού και της νεολαίας στη νέα κατεδάφιση των συντάξεων θα είναι μαζική και μαχητική και θα γίνει στους δρόμους των αγώνων, πρώτα απ΄όλα με τη συμμετοχή τους στη νέα Πανελλαδική, Πανεργατική απεργία στις 3 του Δεκέμβρη και στον νέο κύκλο εργατικών και λαϊκών αγώνων, που ήδη έχει ανοίξει και θα οδηγήσει στην ανατροπή του μνημονιακού πολιτικού σκηνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: