Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Παραλύει το ΕΣΥ την Τετάρτη

Δυναμικό παρών στη πανελλαδική – πανεργατική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΕΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα δώσουν και οι γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΣΥ  των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ.
Μεταθέτουν την απεργία τους κατά μία μέρα και απεργούν στις 2 Δεκεμβρίου οι γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΣΥ των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ συμμετέχοντας και αυτοί, στη πανελλαδική – πανεργατική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΕΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Οι γιατροί διεκδικούν:
1. Την οικοδόμηση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα ανακουφίζει  τα νοσοκομεία από το βάρος των υπηρεσιών ΠΦΥ. 
2. Αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Δέσμευση του υπουργείου Υγείας για αποπληρωμή των περικεκομμένων εφημεριών σε συγκεκριμένο χρόνο. Άρση του εμποδίου ένταξης των γιατρών των ΚΥ στο 9% των πρόσθετων, προκειμένου να σταματήσει η «νόμιμη» απλήρωτη εργασία.
3. Διαμόρφωση ΑΜΕΣΑ χάρτη υγείας όχι μόνο καταγραφής δομών, αλλά κυρίως των υγειονομικών αναγκών και στήριξης με στοχευμένες  προσλήψεις ιατρών και προσωπικού.
4. Επαναφορά στα νοσοκομεία αναφοράς της μισθοδοσίας και του εφοδιασμού σε υλικό.
Επίσης στάση εργασίας έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ, την Παρασκευή από τις 11 πμ έως τη λήξη της βάρδιας, μέρα που εκδικάζεται η προσφυγή της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών στο ΣτΕ για την αποκατάσταση του μισθολογίου τους.

Πηγή: healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: