Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Νέα Δημοκρατία εκτός λειτουργίας

Ακυρώθηκε η ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, αφού το σύστημα δεν λειτούργησε επειδή ήταν ανάδρομος ο Ερμής και τους είχαν ματιάσει. 
Είναι λογικό να μην μπορούν να κάνουν ουτε εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, αφού η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα εξουσίας και, αν δεν είναι στην εξουσία να πέφτει μάσα και κονόμα, δεν λειτουργεί τίποτα.
Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία δεν περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο, και ξέρουμε πως τίποτα δεν γίνεται πια στην Ελλάδα, αν δεν προβλέπεται από το Μνημόνιο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει να αναλάβει πρόεδρος η Μαριέττα Γιαννάκου -για να την σπάσει στην αδερφή του που δεν τον στήριξε γιατί τον ζηλεύει που είναι πιο όμορφος-, ενώ δυνατά φαβορί είναι ακόμα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Κρητικός αγρότης και ο Γιώργος Μητσικώστας που κάνει και τους τέσσερις υποψήφιους καλύτερα και από τους εαυτούς τους.
Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία ζητάει από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να βρει ένα ισοδύναμο για τις εκλογές της ή να τις βάλει τουλάχιστον στο ΕΣΠΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ προβληματισμένος από την αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να αναδείξει πρόεδρο γιατί φτάνει η ώρα να κάνει κυβερνητικό συνασπισμό με την Νέα Δημοκρατία -όπως ήταν, άλλωστε, το αρχικό σχέδιο, αφού περάσει πρώτα το τρίτο Μνημόνιο που δεν μπορούσε να περάσει ο Σαμαράς- και δεν θα βρίσκει πρόεδρο για να συνεργαστεί.
Από την άλλη, η αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να αναδείξει πρόεδρο βολεύει τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θα ξεπουλήσει μόνος του τη χώρα και τα θα φάει όλα μόνος του, χωρίς να αφήσει τίποτα για τα δεξιά αλάνια που θα κλαίνε που θα μείνουνε χαρμάνια.
Κατά τα άλλα, δεκάδες δημοσιογράφοι συνεχίζουν να αναλύουν με περισπούδαστο και σοβαρό ύφος την αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να κάνει εκλογές -όπως ανέλυαν και την πορεία προς τις εκλογές επί δυο μήνες-, αν και είναι προφανές εδώ και χρόνια πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να διαλυθεί και να δημιουργηθεί ένα νέο σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα χωρίς μαφιόζους, τζάκια και άγιες οικογένειες, μπας και η Ελλάδα αποκτήσει επιτέλους μια σοβαρή κεντροδεξιά, ώστε να αποκτήσει και μια σοβαρή Αριστερά.
(Πάντως, εγώ το είχα προβλέψει από τον Σεπτέμβριο: Με κλήρωση θα εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας)

Πηγή: pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: