Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Δεν συμφέρουν τις τράπεζες οι πλειστηριασμοί, λέει η Κατσέλη

«Δεν είναι προς το συμφέρον καμιάς τράπεζας να εκπλειστηριάσει κατοικία. Το κίνητρο για κάθε τράπεζα είναι κρατήσει τον πελάτη της ενήμερο», δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.
Μιλώντας στο Mega για το θέμα τον «κόκκινων δανείων», η Λουκά Κατσέλη υπογράμμισε πως καμία τράπεζα δεν έχει προχωρήσει σε πώληση δανείων σε ξένα funds, αλλά σημείωσε πως αυτό που έχουν συζητήσει ορισμένες τράπεζες είναι η διαχείριση δανείων από τέτοιες εταιρείες.
Είπε επίσης ότι όσοι δανειολήπτες σπεύσουν να συζητήσουν με τις τράπεζες για τα δάνειά τους, που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν, θα βρουν λύση, καθώς υπάρχουν ειδικά τμήματα πλέον που διαχειρίζονται τέτοια θέματα στις τράπεζες.
Υπενθυμίζοντας ότι ο νόμος Κατσέλη αφορά όσους βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής, σημείωσε ότι όσοι έχουν πρόσκαιρη αδυναμία πληρωμής μπορούν να απευθυνθούν στις τράπεζες και να κάνουν ρυθμίσεις. Όπως υπενθύμισε ανάμεσα στα εργαλεία που υπάρχουν είναι το κούρεμα, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, η αλλαγή επιτοκίου, κλπ.
Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών αναγνώρισε ότι υπάρχουν πλέον περιορισμοί για την ένταξη όσων αδυνατούν να πληρώσουν στον λεγόμενο νόμο Κατσέλη, σημειώνοντας πως τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τέθηκαν έπειτα από επιμονή των δανειστών αν και κατά τη γνώμη της «δεν ήταν αναγκαία».
Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να αρθούν ολοκληρωτικά τα capital controls έως το πρώτο εξάμηνο του 2016, ενώ είπε και ότι σταδιακά αρχίζουν να επιστρέφουν καταθέσεις στις τράπεζες.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: