Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Δηλώσεις και … άλλα

●  Χορστ Ζεεχόφερ (ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας): «Το κόμμα μου θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο που διαθέτει, με στόχο να περιορίσει τις προσφυγικές ροές προς την Γερμανία».

●  Αλληλέγγυοι: «Κατάφεραν να σωθούν από βομβαρδισμούς, να διασχίσουν το Αιγαίο με μια βάρκα της κακιάς ώρας, θα τους αφήσουμε να πεθάνουν από το κρύο στους δρόμους, στα χωράφια και στα σύνορα;»

●  Αγγελία (ανατριχιαστική) βρετανικής εταιρίας στο Amazon:  «Αποκριάτικη στολή μικρού πρόσφυγα. Τιμές 24-36 ευρώ»

«Ανώνυμος» εθελοντής στη Χίο: «Ο γαλήνιος ύπνος του προσφυγόπουλου στην αγκαλιά μου και η εμπιστοσύνη της μητέρας του, κατάφεραν να με κάνουν να ξανανιώσω εκείνα τα συγκλονιστικά συναισθήματα, που ένιωθα, όταν στην αγκαλιά μου βρίσκονταν τα παιδιά μου».

●  Κάποια στιγμή τα παιδιά και τα εγγόνια μας είναι βέβαιο ότι θα μας ρωτήσουν: «Εσύ, μαμά - μπαμπά, τι έκανες τότε για τους πρόσφυγες;».

Πρακτικές πληροφορίες

Στην Ειδομένη το κρύο είναι τσουχτερό. Ο Βαρδάρης ξυρίζει, παγώνει τα πάντα.

Υπάρχουν ανάγκες για μπουφάν, παντελόνια, χοντρές μπλούζες, σκουφιά, γάντια, κάλτσες, κασκόλ και παπούτσια.

Χρειάζονται επίσης υλικά για το φαγητό που μαγειρεύεται κάθε μέρα από ομάδα εθελοντών μαγείρων στον καταυλισμό: μακαρόνια, ρύζι, κριθαράκι, όσπρια, χυμοί ντομάτας, αυγά, λάδι, αλάτι κ.λπ.. Και επίσης κρεμμύδια και καρότα (κυρίως), πράσα, λάχανα, μπρόκολα κ.λπ. για τις σούπες που ετοιμάζονται.

Χρήσιμα ακόμη είναι: σάντουιτς (μόνο με κασέρι, χωρίς αλλαντικό), κρουασάν, μπισκότα, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, σταφίδες, ξηροί καρποί, νερά, γάλατα και χυμοί σε μικρές συσκευασίες, καραμέλες, μικρά λούτρινα παιχνίδια, παυσίπονα και αντιπυρετικά.

Μη διστάσετε να προσφέρετε, θεωρώντας ότι είναι λίγο και ασήμαντο, και ένα μόνο σάντουιτς. Και το ελάχιστο είναι απαραίτητο, πιάνει τόπο.

Αλλάξαμε πλέον τη μέρα που πηγαίνουμε στην Ειδομένη, από Παρασκευή απόγευμα σε Σάββατο πρωί.

Επομένως μπορείτε να φέρετε ό,τι θέλετε μέχρι την Παρασκευή το βράδυ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας και συνεννόησης: 2382024064, 2382020002, 2382022323, 6976640587,  6937408506, 6938722689, 6944189528.

(Παράκληση: Αν έχετε τη δυνατότητα, μεταδώστε το παραπάνω μήνυμα σε όλους/ες τους/τις φίλους/ες και γνωστούς/ές σας. Στους δύσκολους καιρούς της κρίσης, η μικρή βοήθεια και η αλληλεγγύη των πολλών μπορεί να φέρει αποτελέσματα που δεν τα φαντάζεται κανείς).

Δεν υπάρχουν σχόλια: