Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Τσακαλώτος: «Είναι η κοινωνία, ανόητε»

Ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στα όσα ειπώθηκαν με τους δανειστές για την αξιολόγηση και το ασφαλιστικό, επέλεξε να απαντήσει εμμέσως στον Γερμανό ομόλογό του λέγοντας «Είναι η κοινωνία, ανόητε».
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε μια παρουσίαση βιβλίου που αφορούσε μεταξύ άλλων και την οικονομική κρίση, αναφέρθηκε στην πορεία της αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για αναδιανομή και ανακατανομή φορολογικών βαρών. Μάλιστα κατά την διάρκεια της συζήτησης, τόνισε «Θέλετε να κατανοήσετε γιατί το κέντρο δεν έχει εγχείρημα πια και πως σε πολλά μέρη το κέντρο χάνει έδαφος; Για να πάρω μια φράση του Μπιλ Κλίντον, που για κάποιο λόγο μπήκε στην επικαιρότητα, δεν θυμάμαι για κάποιο λόγο, "είναι η κοινωνία, ανόητε"».
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε πως έχει εξηγήσει στους δανειστές δεν γίνεται να μειωθούν άλλο οι συντάξεις, καθώς σε πολλές περιπτώσεις παίζουν τον ρόλο του οικογενειακού επιδόματος.  «Πρώτον γιατί είχαμε έντεκα διαδοχικές μειώσεις των συντάξεων και δεύτερον ότι η σύνταξη στην Ελλάδα παίζει ένα ρόλο για τη γιαγιά στην Άρτα ή στην Πρέβεζα, η οποία μπορεί να έχει 600 ευρώ, αλλά με αυτά τα 600 ευρώ βοηθά τον άνεργο γιο ή την 17χρονη μαθήτρια που θέλει να δώσει εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και σήμερα χρειάζεται φροντιστήριο», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: