Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

«Προσχεδιασμένες» οι σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολονία

«Προσχεδιασμένες» ήταν οι μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κολονία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Χάικο Μάας.
Σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag δήλωσε χαρακτηριστικά: «κανένας δεν μπορεί να μου πει ότι δεν ήταν συμφωνημένες ή προσχεδιασμένες. Χρειάζεται επειγόντως να εξιχνιάσουμε πώς διαπράττονται τέτοια ειδεχθή εγκλήματα».
Τις 379 έχει φτάσει ο αριθμός των μηνύσεων που έχουν υποβληθεί για τις επιθέσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία, ενώ οι ύποπτοι είναι κυρίως «αιτούντες άσυλο» ή «παράνομοι μετανάστες», σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνση χθες η γερμανική αστυνομία. 
Χθες πλήθος Γερμανίδων πραγματοποίησαν διαδήλωση έξω από τον καθεδρικό ναό της Κολονίας, διαμαρτυρόμενες για τις επιθέσεις, στις οποίες μάρτυρες υποστήριξαν ότι εμπλέκονται πολλοί νέοι «αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής».
Φόβους για πανευρωπαϊκή κλιμάκωση του κύματος ξενοφοβίας και περαιτέρω σκλήρυνσης της πολιτικής απέναντι στους πρόσφυγες πυροδοτεί το μπαράζ των ετεροχρονισμένων αποκαλύψεων για τις επιθέσεις και τις κλοπές όχι μόνο σε αρκετές πόλεις της Γερμανίας, αλλά και σε Σουηδία, Φινλανδία, Αυστρία και Ελβετία. 

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: