Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Αντιπρόεδρος ΕΕ: Καμία σχέση με τους πρόσφυγες οι επιθέσεις στην Κολωνία

Για την απουσία οποιουδήποτε στοιχείου που να μπορεί να συνδέσει τις επιθέσεις που έγιναν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία με τους πρόσφυγες πολέμου έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Frans Timmermans, επικρίνοντας ταυτόχρονα την επαναφορά των διασυνοριακών ελέγχων εντός της ζώνης Σένγκεν.
«Δεν βλέπουμε την παραμικρή σύνδεση μεταξύ των μαζικών σεξουαλικών επιθέσεων που έγιναν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία και των θυμάτων της προσφυγικής κρίσης» είπε συγκεκριμένα ο Timmermans επικαλούμενος έγγραφο της Κομισιόν με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου, ενώ την ίδια στιγμή κάλεσε τα κράτη-μέλη «να απορρίψουν με τη σειρά τους οποιαδήποτε εσφαλμένη/ψευδή συσχέτιση».
Οι περίπου 800 καταγγελίες που έγιναν από γυναίκες και αφορούσαν εναντίον τους επιθέσεις που δέχθηκαν «από ξένους» την 31η Δεκεμβρίου του 2015 στην Κολωνία, (οι περίπου 500 από αυτές σεξουαλικής φύσεως), φέρονται να είχαν δράστες άτομα με προέλευση από βόρειο Αφρική και σε καμία περίπτωση τη Συρία, από όπου προέρχεται αυτή τη στιγμή η συντριπτική πλειονότητα των ατόμων που καταφθάνουν στην Ευρώπη ζητώνας άσυλο.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Ralf Jager, επιβεβαιωμένα πλέον, οι περισσότεροι εκ των 52 κατηγορουμένων για τις συγκεκριμένες ενέργειες, είναι υπηκοότητας Μαρόκο και Αλγερίας.
Ταυτόχρονα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κατήγγειλε την πρακτική των χωρών εκείνων της ΕΕ που αποφάσισαν να επαναφέρουν τους διασυνοριακούς ελέγχους, λέγοντας συγκεκριμένα πως θέτουν σε κίνδυνο την κατάκτηση της Συνθήκης Σένγκεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: