Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Βαρουφάκης: Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία

«Χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία να λύσουμε το ελληνικό πρόβλημα» τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, που παραδέχθηκε επίσης ότι «σαφώς και υπάρχουν πράγματα για τα οποία μετανιώνω. Άλλωστε αποτύχαμε».
Σχολιάζοντας την στάση του Πρωθυπουργού ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε μιλώντας στο Bloomberg ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε τι έπρεπε να γίνει αλλά τελικώς παραδόθηκε άνευ όρων».
Πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, συνεχίζοντας τις μειώσεις και τις περικοπές. Ο Τσίπρας παραδόθηκε σε μία σειρά πολιτικών που γνώριζε ότι θα αποτύχουν. Είπε «ναι» σε μία σειρά πολιτικών που δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα, που δεν μπορούν να «δουλέψουν» και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι».
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό εξήγησε ότι τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία έχουν δεχθεί ένα διπλό κτύπημα. Πρώτον από την κρίση, η οποία οδήγησε σε εκτίναξη της ανεργίας και ως εκ τούτου σε κάθετη μείωση των εισφορών και δεύτερον από το PSI, το οποίο «αφαίρεσε» σημαντικό μερίδιο των περιουσιακών τους στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: