Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

British American Tobacco: Ανοίγει τον χορό των επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά

Διεθνή εμπορικό κόμβου που θα καλύπτει 10 χώρες δημιουργεί μέσα στο 2016 η British American Tobacco στο λιμάνι του Πειραιά.
Την υλοποίηση προγράμματος επενδύσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία στην Ελλάδα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου ο Gianpiero Pazzanese, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Μάλτα και το Ισραήλ.
Η σημαντικότερη κίνηση αφορά στη δημιουργία διεθνούς διαμετακομιστικού κέντρου (International Logistic Hub) στον Πειραιά το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2016 και στην ανάπτυξή του έχει δυνατότητα κάλυψης 10 χωρών. Θα δημιουργήσει έναν διεθνή κόμβο, στον οποίο θα διακινούνται από την Ευρώπη προϊόντα ετήσιας αξίας έως 1,1 δισ. ευρώ και θα μεταφέρονται σε Κύπρο, Μάλτα,  με δυνατότητα επέκτασης σε χώρες της Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Η απόφαση αυτή αναμένεται να έχει πολλαπλά θετικά οφέλη για την κίνηση στο λιμάνι - σ.σ. η πρώτη η οποία ανακοινώνεται μετά από την εξαγορά από την COSCO -  τις μεταφορές και την Ελληνική οικονομία γενικότερα. Με δυνατότητα να διπλασιάσει τον όγκο προϊόντων, συμβάλλοντας στην απασχόληση στην περιοχή, με μεγάλη αύξηση στη διακίνηση και στον αριθμό των φορτηγών εμπορευματοκιβωτίων, κάτι που θα γίνει εφικτό με την λειτουργία του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου.
«Πιστεύουμε στη δυναμική της χώρας και παρά το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, προχωράμε σε ένα φιλόδοξο πλάνο, που θεωρούμε ότι μπορεί να συμβάλλει στις προσπάθειες για ανάκαμψη και ανάπτυξη. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά είναι πολλές και σημαντικές, δεδομένου ότι η αγορά προϊόντων καπνού έχει πληγεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και το λαθρεμπόριο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Πιστεύουμε όμως, ότι πρέπει να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας, βλέποντας τη μεγάλη εικόνα και τη δυναμική της, με τις μεγάλες εταιρείες που έχουν πολύχρονη και σταθερή παρουσία στη χώρα να οδηγούν την διαδρομή προς το μέλλον», τόνισε ο κ. Gianpiero Pazzanese.
Η British American Tobacco η οποία διαθέτει στο χαρτοφύλακιο της σήματα όπως Peter Stuyvesant, Prince, Pall Mall, Lucky Strike, Dunhill, Rothmans, Kent και Craven διατηρεί το κεντρικό της γραφείο στην Αθήνα το οποίο καλύπτει και το Ισραήλ, την Κύπρο και την Μάλτα. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η εταιρεία έχει συνεισφέρει περισσότερα από 3,2 δισ. Ευρώ στο ελληνικό κράτος από το 2010, ενώ στηρίζει πάνω από 10.000 ανθρώπους που απασχολούνται στην παραγωγή καπνού και 30.000 εργαζόμενους στο λιανεμπόριο και στη διανομή σε όλη την Ελλάδα.
Η British American Tobacco Hellas αποτελεί σήμερα έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους και ποιοτικούς εργοδότες στην Ελλάδα – με 6 βραβεία για την υψηλή ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντός της από πέρσι – δίνοντας πάντοτε προτεραιότητα στους εργαζομένους τηςΠερίπου το 30% των εργαζομένων της εταιρείας έχει προαχθεί τα τελευταία χρόνια και πάνω από 3 εκατ. Ευρώ έχουν δοθεί από την εταιρεία ως bonus και παροχές στους εργαζόμενους τα τελευταία δύο χρόνια. Για το 2016, πάνω από 1,5 εκατ. Ευρώ προβλέπεται να δοθούν σε μπόνους και παροχές για τους εργαζόμενους.
Παράλληλα, η εταιρεία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στήριξης της ελληνικής κοινωνίας και των ομάδων που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, δημιουργώντας ευκαιρίες και αξία για πολίτες με σημαντικά προβλήματα. Πρόσφατα, η εταιρεία δημιούργησε και παρέδωσε 4 Κοινωνικές Κατοικίες, δίνοντας τη δυνατότητα στέγασης σε 20 πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης. Παράλληλα, η British American Tobacco Hellas ξεκινάει τις επόμενες ημέρες ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για τους πολίτες των Κοινωνικών Κατοικιών, με στόχο να μπορέσουν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας.

Κωστής Χριστοδούλου
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: