Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Πόσα χρήματα κερδίζει από όλους εμάς το Facebook

Το Facebook εντυπωσίασε τους πάντες μετά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τελευταίου τριμήνου.
Από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο του 2015 τα έσοδα της εταιρείας εκτοξεύτηκαν στα 5,8 δισ. δολάρια σημειώνοντας άνοδο 52%! Τα κέρδη του Facebook για την ίδια περίοδο ήταν 1,6 δισ. δολάρια (αύξηση 123% σε σχέση με το 2014). Μέσα στο 2015 οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 17,9 δισ. δολάρια, και τα κέρδη ήταν 3,7 δισ. δολάρια. 
Από πού λοιπόν προήλθαν όλα αυτά τα λεφτά; Το Facebook όχι μόνο κατάφερε να αυξήσει τους ενεργούς χρήστες του στους 1,59 δισ. ανθρώπους κάθε μήνα, αλλά έφτασε στο σημείο να βγάζει τεράστια ποσά από τον κάθε έναν από όλους αυτούς ξεχωριστά.
Στις ΗΠΑ και τον Καναδά το ποσό που βγάζει από κάθε χρήστη το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αυξήθηκε κατά 50%, φτάνοντας τα 13 δολάρια. Παγκοσμίως το ποσό που η εταιρεία έβγαλε από κάθε έναν από εμάς είχε αύξηση της τάξης του 33%, ενώ την προηγούμενη χρονιά το ποσοστό αυτό ήταν στο 24%.
Τα νέα εργαλεία που προστέθηκαν στο Facebook τους τελευταίους μήνες βοήθησαν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να «μαθαίνει» ακόμη περισσότερα από τους χρήστες κάνοντάς τους να περνούν πιο πολλές ώρες συνδεδεμένοι. Παράλληλα, τα στοιχεία που προέκυπταν από τη συνεχή του χρήση συνιστούν πολύτιμα όπλα στα χέρια των διαφημιστών αλλά και των διαφημιζόμενων.
Έτσι λοιπόν η όλο και ταχύτερα αυξανόμενη κοινότητα του Facebook δίνει στην εταιρεία τη δυνατότητα να κεφαλαιοποιήσει τη γνώση που ο καθένας μας προσφέρει, καθιστώντας το ανθρώπινο κεφάλαιο των χρηστών ως το πολυτιμότερο εργαλείο συγκέντρωσης τεράστιων κερδών και ασύλληπτων ποσοστών αυξήσεων στις πωλήσεις.

Πηγή: fortunegreece

Δεν υπάρχουν σχόλια: