Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Σταθερός ο ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης το δ΄ τρίμηνο του 2015

Σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal, η οικονομία της Ευρωζώνης πιθανότατα αναπτύχθηκε με σταθερό ρυθμό το τελευταίο τρίμηνο του 2015, παρά τις ενδείξεις αυξημένης παγκόσμιας αβεβαιότητας, εκτιμούν οι αναλυτές.
Ειδικότερα, αθροιστικά το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των 19 χωρών που απαρτίζουν την Ευρωζώνη, αυξήθηκε κατά 0,3% στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης με το γ' τρίμηνο.
Παρά τις αυξανόμενες ενδείξεις πως οι οικονομίες των αναδυόμενων χωρών συνεχίζουν να παραπαίουν, γεγονός που θεωρείται ότι δρα ανασταλτικά στις εξαγωγές, οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν ότι το αδύναμο εμπόριο θα αντισταθμιστεί από την ώθηση των δαπανών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης.
«Τελικά, η εγχώρια ζήτηση πιθανότατα παρέμεινε η βασική κινητήρια δύναμη του ΑΕΠ με τις επενδύσεις πιθανότατα να ανακάμπτουν μετά την απογοητευτική μηδενική ανάπτυξη», ανέφεραν οι αναλυτές της μονάδας ερευνών της Citigroup στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: