Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ζητείται γιατρός με 260.000€ τον χρόνο, αλλά κανείς πρόθυμος!

Παρά την υψηλή αμοιβή  -400.000$, ήτοι 260.000€- που προσφέρεται, αυτή η θέση εργασίας, η οποία επιπλέον υπόσχεται τρεις μήνες διακοπές, δεν φαίνεται να ενδιαφέρει κανέναν.
Η προσφορά αφορά στη θέση αγροτικού ιατρού σε μια απομακρυσμένη, σε επαρχιακή κωμόπολη της Νέας Ζηλανδίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Τοκορόα, με πληθυσμό μόλις 13.000 κατοίκους.
Η ιστορία έχει γίνει γνωστή εδώ και τέσσερις μήνες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, παρά την υψηλή αμοιβή και τη σημαντική υποσημείωση: Τρεις μήνες διακοπές, όχι νυχτερινή εργασία, ελεύθερα Σαββατοκύριακα. 
Όπως εξηγεί ο γιατρός της περιοχής, δρ. Κένι -ο οποίος δηλώνει καταπονημένος- υπάρχει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια για τις υπηρεσίες του με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο χρόνος του για να αναλάβει ο ίδιος όλες τις περιπτώσεις που έρχονται στο γραφείο του.
Ούτε καν η κόρη του, η οποία προσλήφθηκε πριν από δυο χρόνια ως παθολόγος, δεν επαρκεί να απορροφήσει τον μεγάλο όγκο δουλειάς.
Και να σκεφτεί κανείς ότι, η μέση αμοιβή γιατρού στη Νέα Ζηλανδία κυμαίνεται από 150.000 έως 280.000$. 
Παρά ταύτα, δεν αντισταθμίζει προβλήματα, όπως η περιορισμένη κοινωνική ζωή, οι ελάχιστες εναλλακτικές για σχολεία και η προβληματική σύνδεση στο διαδίκτυο.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: