Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Η κυβέρνηση καλεί ξανά σε διάλογο τους αγρότες

“Ελάτε να ξανακουβεντιάσουμε” διαμήνυσε ο Αποστόλου, υποσχόμενος ότι δε θα ξεφουσκώσει τα λάστιχα των τρακτέρ, ενώ ο Σκούτας με άρθρο του στο News247 υποστηρίζει ότι τα μπλόκα δεν είναι λύση και πως η αντιπολίτευση δεν μπορεί να εκφράσει τον αγροτικό κόσμο.
Εκτός από τον πονοκέφαλο του κλεισίματος των συνόρων προς Βορρά, η κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί και το κλείσιμο των δρόμων προς τους αγρότες, τους οποίους καλεί ξανά σε διάλογο.
Το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής του γραφείου του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, Παναγιώτης Σκούτας με άρθρο του στο News247 υποστηρίζει ότι τα μπλόκα δεν είναι λύση και πως η αντιπολίτευση δεν μπορεί να εκφράσει τον αγροτικό κόσμο, ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου διαμήνυσε στους αγρότες “ελάτε να ξανακουβεντιάσουμε” σε συνέντευξη του στο Mega, τα κυριότερα σημεία της οποίας έσπευσε να διανείμει το Μαξίμου.
Το Μαξίμου θεωρούσε ότι οι τρεις σημαντικές προτάσεις-παραχωρήσεις που έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους αγρότες κατά την πρόσφατη συνάντηση με εκπροσώπους τους (διατήρηση αυτοτέλειας ΟΓΑ για πενταετία, δυνατότητα μειωμένων εισφορών για τους κατ επάγγελμα αγρότες, αφορολόγητο) θα έσπαγαν τα μπλόκα, διαπίστωσε όμως ότι οι αγροτοσυνδικαλιστές δεν υποχωρούν.
“Τα προβλήματα των αγροτών, όπως και το ασφαλιστικό, δεν δημιουργήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, είναι αποτέλεσμα των χρόνιων καταστροφικών επιλογών που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ”, υποστηρίζει ειδικότερα ο κ.Σκούτας στο άρθρο του.
Το μέλος της πολιτικής επιτροπής υποστηρίζει επίσης ότι: “Η στήριξη από τη ΝΔ κάθε αιτήματος διατήρησης κεκτημένων προνομίων, ακόμη και των μη ορθολογικών, με ταυτόχρονη επιμονή σε νεοφιλελεύθερες οριζόντιες περικοπές για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, αναμασά πολιτικές που καταδικάστηκαν επανειλημμένως από τον Ελληνικό λαό” και κάνει λόγο για πολιτική αμηχανία της λεγόμενης κεντροαριστεράς, καθώς όπως λέει “Η γραμμή ταύτισης με τη ΝΔ αφήνει ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι χωρίς καμιά πολιτική και κοινωνική αναφορά”. Στόχος του κ.Σκούτα είναι βέβαια να πείσει τους αγρότες ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα τους, αλλά ότι πρέπει να επανέλθουν στο τραπέζι των συζητήσεων με την κυβέρνηση.
«Διάλογο, διάλογο, διάλογο, δεν γίνεται διαφορετικά. Παιδιά θέλετε να ξανακουβεντιάσουμε; Ελάτε, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», τόνισε απευθυνόμενος προς τους αγρότες που παραμένουν στα μπλόκα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο κ. Αποστόλου επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Βάσει της πρότασης της κυβέρνησης, συνδυάζοντας ασφαλιστικό και φορολογικό, όχι μόνο δεν υπάρχει επιβάρυνση για το 85% των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, αλλά βγαίνουν και κερδισμένοι. Με βάση τα ισχύοντα στα φορολογικά θα πληρώσουν πολύ λιγότερο φόρο και τελικά πληρώνοντας και το ασφάλιστρο, αυτό που χρειάζεται για να καλύψουν τις ανάγκες του ΟΓΑ, θα τους μείνει κέρδος από αυτή τη διαδικασία, τουλάχιστον για αυτούς που είναι από 12.000 και κάτω»
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε τέλος ότι: «σκηνές σαν και αυτές που είχαν βιώσει προηγούμενες περιόδους, είτε ξεφουσκώνοντας τα λάστιχα είτε στέλνοντας τους τα ΜΑΤ δεν υπάρχει περίπτωση να επαναληφθούν», επιμένοντας στη διαδικασία του εξαντλητικού διαλόγου.

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: