Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Θετικό το να ληφθούν προληπτικά μέτρα, λέει η Alpha Bank

Ως καλή εξέλιξη αντιμετωπίζει η Alpha Bank το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων στο πλαίσιο της αξιολόγησης, καθώς αυτό σύμφωνα με την ίδια «δύναται να ενδυναμώσει την αξιοπιστία της χώρας στις διεθνείς αγορές».
«Η δέσμευση της Ελληνικής Κυβερνήσεως, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολογήσεως του προγράμματος για την υιοθέτηση μηχανισμού λήψεως προληπτικών μέτρων περικοπής δαπανών σε περίπτωση μη επιτεύξεως των δημοσιονομικών στόχων, δύναται να ενδυναμώσει την αξιοπιστία της χώρας στις διεθνείς αγορές» αναφέρει η τράπεζα στο οικονομικό της δελτίο.
Η λήψη επιπρόσθετων μέτρων σύμφωνα με την Alpha Bank «θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρόσθετο παράγοντα τόσο μετριασμού των ανησυχιών στις κεφαλαιαγορές, όσο και εμπέδωσης κλίματος σταθερότητας των επιχειρηματικών συνθηκών, εξέλιξη που δύναται να βοηθήσει στην υποχώρηση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ».
Συμπληρώνει ακόμα η τράπεζα πως αυτό θα βοηθήσει στην «εξάλειψη της πολιτικής αβεβαιότητας» και «θα δώσει το έναυσμα για μια αναπτυξιακή διαδικασία και προσέλκυση ξένων επενδύσεων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: