Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α.: Κοινό μέτωπο με τους αγρότες της χώρας

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α. σε έκτακτη συνεδρίασή του (19-05-2016) και μετά από τις νέες άνευ αντικρίσματος ασαφείς υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Α.Α.Τ. και της διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α., σας ενημερώνει τα εξής:
α) Χαιρετίζει την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για συνέχιση της λειτουργίας του γεωργοασφαλιστικού συστήματος της χώρας, με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, ενάντια στην ισοπεδωτική λογική της κυβέρνησης και της τρόϊκας, με μηδενικό μάλιστα δημοσιονομικό κόστος.
β) Καλεί τους αγρότες της χώρας να προασπίσουν με κάθε τρόπο το γεωργοασφαλιστικό σύστημα και το αυτονόητο δικαίωμά τους για διεκπεραίωση των διαδικασιών ασφάλισης της παραγωγής τους, την οικονομική αυτοτέλεια του Οργανισμού με χρηματοδότηση του συστήματος από τον κρατικό προϋπολογισμό, για άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.
γ)  Καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.ΑΤ. να αποκαταστήσει άμεσα και με διαφανή τρόπο το νομικό πλαίσιο της ασφαλιστικής διαδικασίας και της εύρυθμης λειτουργίας του Οργανισμού, που με απαράδεκτο τρόπο και πρωτοφανή προχειρότητα  η ίδια δημιούργησε με τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4384/2016 περί αγροτικών συνεταιρισμών.
Δηλώνουμε ότι κάθε άλλος πιθανός σχεδιασμός που προέρχεται από τους γνωστούς – άγνωστους συμβούλους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Α.ΑΤ. με τελικό στόχο την κατάργηση της καθολικής – υποχρεωτικής ασφάλισης, θα μας βρει κάθετα απέναντί τους, σε κοινό μέτωπο με τους αγρότες της χώρας.

ΤΟ Δ.Σ. του Π.Σ.Ε.ΕΛ.Γ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: