Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Το Ποτάμι για επικείμενες νομιμοποιήσεις ΔΥ με πλαστούς τίτλους σπουδών

Εξετάσεις «πλυντήριο» για πλαστά πτυχία

Ερώτηση στη Βουλή 5 βουλευτών του Ποταμιού για την ενδεχόμενη νομιμοποίηση πλαστών τίτλων σπουδών 2.500 δημοσίων υπαλλήλων με θέμα: «Ενδεχόμενη νομιμοποίηση πλαστών τίτλων σπουδών δημοσίων υπαλλήλων».
Στη Βουλή έφερε το Ποτάμι το ζήτημα της ενδεχόμενης νομιμοποίησης πλαστών τίτλων σπουδών δημοσίων υπαλλήλων με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής), Γρηγόρης Ψαριανός (Β΄ Αθηνών), Κατερίνα Μάρκου (Β΄ Θεσσαλονίκης), Κώστας Μπαργιώτας (Λάρισας) και Ιάσονας Φωτήλας (Αχαϊας) προς τους υπουργούς Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Οι βουλευτές του Ποταμιού καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που εντοπίστηκαν με πλαστούς τίτλους, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσιεύματα υπολογίζονται σε 2.500 και ποιους φορείς του δημοσίου αφορά ο έλεγχος που διενεργήθηκε, υπογραμμίζοντας ότι «είναι πρωτοφανές κάτοχοι παρανόμων τίτλων σπουδών να παραμένουν στη θέση τους». Επιπλέον, ζητούν να διευκρινιστεί αν η κυβέρνηση προτίθεται με τη διαδικασία εξετάσεων να «επιλύσει» το θέμα της νομιμοποίησης του τίτλου σπουδών τους, σημειώνοντας ότι «οποιαδήποτε διαδικασία "θεραπείας" της παρανομίας προσφέρει ασυλία στους τωρινούς και τους μελλοντικούς πλαστογράφους». Τέλος, υπογραμμίζουν ότι το ζήτημα των πλαστών πτυχίων πρέπει να αντιμετωπιστεί οριστικά καθώς «ο δημόσιος τομέας δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να καθίσταται «ελαφρά τη καρδία» πεδίο άσκησης πολιτικών σκοπιμοτήτων και εκμετάλλευσης μικροκομματικών συμφερόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: