Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ για τους πολλούς υπόσχεται ο Χουλιαράκης

Επισήμανε ότι 6 εκ. νοικοκυριά θα πληρώσουν εφέτος τον ίδιο ή λιγότερο φόρο ενώ επιβαρύνονται περαιτέρω 500.000 νοικοκυριά με μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία.
Απαντήσεις στην αντιπολίτευση που κατήγγειλε αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης στην ακίνητη περιουσία έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, στη Βουλή επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση αλλάζει την κατανομή των φορολογικών βαρών ελαφρύνοντας τους πολλούς και επιβαρύνοντας τους λίγους ενώ το σύνολο των εσόδων παραμένει το ίδιο.
«Πρόκειται για ένα πολύ καλό παράδειγμα σχετικά με το πως φορολογεί κανείς με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη» είπε ο κ. Χουλιαράκης αναφερόμενος στα έσοδα του ΕΝΦΙΑ. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το 2016 η συνολική φορολογική επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ παραμένει στα ίδια επίπεδα με το 2015 δηλαδή 2,65 δις ευρώ. Υποστήριξε, όμως, ότι λόγω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών το 2016 θα αλλάξει η κατανομή των βαρών.
«Περίπου 6 εκ. νοικοκυριά πληρώνουν το ίδιο ή λιγότερο ΕΝΦΙΑ ενώ 500.000 νοικοκυριά πληρώνουν περισσότερο. Η συνολική επιβάρυνση παραμένει, όμως, η ίδια» σημείωσε ο κ. Χουλιαράκης.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: