Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η συναυλία αλληλεγγύης «Η Πόλις Εάλω» από την ΠΚΜ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των πολιτών στη συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Η Πόλις Εάλω», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της ΠΚΜ στον εναλλακτικό και επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο του ανακτόρου του Γαλερίου, στην Πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Η συναυλία δόθηκε με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 350 πολίτες, με την ανοχή της αρχαιολογικής υπηρεσίας, καθώς η χωρητικότητα του επισκέψιμου ανακτόρου είναι 200 ατόμων.
Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αντί εισιτηρίου δώρισαν συσκευασμένα ξηρά τρόφιμα, που έφτασαν στα 140 κιλά και θα διατεθούν στους ανθρώπους που πλήττονται περισσότερο από την ανθρωπιστική κρίση στην Κεντρική Μακεδονία.
Στη σύντομη τοποθέτησή του στην εκδήλωση, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε: «Αυτό που μας διδάσκει μια τόσο αρνητική επέτειος είναι ότι ο μόνος πόλεμος που μπορεί να γίνει αποδεκτός είναι αυτός ενάντια στη φτώχεια και την ανθρώπινη δυστυχία. Γι' αυτό ας στηρίξουμε μαζί τους αδύναμους και ευάλωτους συνανθρώπους μας. Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας, για τη συμμετοχή σας στη συναυλία αλληλεγγύης και για την προσφορά υπέρ των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Ευχαριστούμε και τους συντελεστές που μας χάρισαν αυτή τη μοναδική βραδιά».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της ΠΚΜ Χάρης Αηδονόπουλος τόνισε ότι «για τη συνέχιση της ύπαρξης του γένους μας είναι αναγκαία η αλληλεγγύη, η ιστορική γνώση και η ανθρωπιά. Στην εκδήλωσή μας για τη μνήμη της Άλωσης της Πόλης τα ζήσαμε όλα αυτά».
Στη συναυλία, το βράδυ της Κυριακής, διαβάστηκαν ποιήματα και ακούστηκαν θρηνώδη άσματα για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ποιήματα απήγγειλαν ο Κώστας Σαντάς και ο Δημήτρης Κολοβός. Τραγούδια για την Άλωση από το Σωματείο Ιεροψαλτών «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και τους Κυριακή Δερέμπεη, Μαρία Σπυριδωνίδου, Βασίλη Μιχαηλίδη, Γιώργο Σοφιανίδη, Γιάννη Κατωτοικίδη και Αλέξη Στεφανίδη με τους μαθητές του.



Δεν υπάρχουν σχόλια: