Τρίτη 24 Μαΐου 2016

H Monsanto απέρριψε προσφορά - μαμούθ της Bayer

Η Monsantο, εκ των μεγαλύτερων εταιριών σπόρων, εντομοκτόνων για γεωργική χρήση και γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στον κόσμο, απέρριψε σήμερα προσφορά - μαμούθ, (ύψους 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων) από τον γερμανικό όμιλο φαρμάκων και χημικών Bayer. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει πως είναι ανοικτή σε νέα προσφορά.
Η προσφορά της bayer είχε κατατεθεί από εχθές, αλλά η Monsanto την απέρριψε χαρακτηρίζοντας την «ημιτελή και οικονομικά ανεπαρκή», χωρίς ωστόσο να αποκλείει το «ναι» σε πιο δελεαστική προσφορά. Σε περίπτωση που τελικά η bayer κάμψει τις αντιστάσεις της Monsanto, θα δημιουργήσει «αυτοκρατορία» στον τομέα των φαρμάκων, των εντομοκτόνων, των χημικών και των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.
Τα σημάδια για την ολοκλήρωση της συμφωνίας δεν έδειχναν καλά σήμερα, καθώς  η μετοχή της Monsanto κατέγραφε άνοδο 2,5% στα 108,70 δολάρια στη Wall Street, πολύ κάτω από την προσφορά της Bayer, υπογραμμίζοντας τις επιφυλάξεις αρκετών αναλυτών για το εάν και κατά πόσον η συμφωνία μπορεί να προχωρήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: