Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Πληρώνεις τη νύφη… αν την εγκαταλείψεις στα σκαλιά της εκκλησίας

Αποζημίωση 15.000 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει άνδρας που ακύρωσε τον γάμο του λίγες ώρες πριν την τέλεσή του, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως αυτή η απόφαση αποτελεί σοβαρή προσβολή κατά της προσωπικότητας της γυναίκας.
Η διαμάχη ενός πρώην ζευγαριού κατέληξε στο Εφετείο, το οποίο δικαίωσε τη γυναίκα. Σύμφωνα με το Έθνος, ο άνδρας τελευταία στιγμή ειδοποίησε τηλεφωνικά τη νύφη, που ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος, πως ο γάμος ακυρώνεται. Η παραλίγο σύζυγος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωσε και δικαιώθηκε.
Σύμφωνα με την απόφαση, η εγκατάλειψη της νύφης λίγο πριν τον γάμο και ενώ έχουν έρθει οι καλεσμένοι συνιστά υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας για την οποία ο άνδρας θα πρέπει να καταβάλει χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το ζευγάρι γνωρίστηκε στα τέλη του 2006 και η γυναίκα, επτά χρόνια μεγαλύτερή του, έμεινε έγκυος ενώ ο άνδρας ήταν τότε 29 ετών, έχοντας ήδη ένα τρίχρονο παιδί εκτός γάμου με άλλη γυναίκα. Αν και το ζευγάρι γνωριζόταν ελάχιστους μήνες ο γάμος ορίστηκε τελικά να πραγματοποιηθεί επτά μήνες μετά την πρώτη τους συνάντηση. 
Ωστόσο λίγες ημέρες πριν το γάμο, ο άνδρας φέρεται να έμαθε περισσότερα πράγματα για το παρελθόν της συντρόφου του και έγινε αποδέκτης πολλών αρνητικών σχολίων σε βάρος. Παράλληλα υπήρχε στη ζωή τους και ένα τρίτο πρόσωπο, με το οποίο παλαιότερα η γυναίκα είχε αρραβωνιαστεί και παρέμεινε στον κύκλο της παρά τις αντιδράσεις του συντρόφου της, που δεν ήθελε να έχει σχέσεις μαζί του.
Το βράδυ πριν το γάμο ο άνδρας, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, τις αποκάλυψε όλα όσα έμαθε, ωστόσο την ενημέρωσε την επόμενη ημέρα τηλεφωνικά πως ο γάμος ακυρώνεται. Το δικαστήριο συνυπολογίζοντας την οικονομική κατάσταση του γαμπρού, όρισε στη γυναίκα αποζημίωση που αγγίζει τις 15.000€.
Ο γαμπρός-φυγάς από την πλευρά του, όλο αυτό το διάστημα μέχρι την εκδίκαση της δίκης, επέστρεψε στην πρώτη του σύντροφο, με την οποία είχε αποκτήσει το πρώτο παιδί και μαζί απέκτησαν ένα ακόμη παιδί.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: