Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Γιούνκερ: Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν πλήρης χωρίς την Ελλάδα

«Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν πλήρης χωρίς την Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, ενόψει της αυριανής επίσκεψης του στη χώρα μας. «Αγωνίστηκα σκληρά για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» σημείωσε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι τελικώς «τα καταφέραμε».
Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Γιούνκερ στο Euronews, υπογράμμισε επίσης ότι «η Ελλάδα καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες» στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων και πως «από το καλοκαίρι του 2015 κανένας δεν μιλάει στα σοβαρά για Grexit».
«Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καταφέραμε και οι ελληνικές αρχές και οι αρχές της Ευρωζώνης να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία και η συμφωνία αυτή γίνεται σεβαστή και από τις δύο πλευρές», εξήγησε.
Επιπλέον, εξέφρασε τον θαυμασμό του προς τους Έλληνες «για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα» και αναγνώρισε την «τεράστια ευθύνη που πέφτει στους ώμους καθενός Έλληνα και καθεμιάς Ελληνίδας».
Σχετικά με το βρετανικό δημοψήφισμα περί παραμονής ή εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., εξέφρασε την ελπίδα ότι «τους Βρετανούς θα οδηγήσει η κοινή λογική, επειδή η κοινή λογική είναι βρετανική αρετή» και ότι το Brexit δεν θα είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Ο κ. Γιούνκερ αύριο, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις 12.00 το μεσημέρι στο Μαξίμου, ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.
Νωρίτερα, στις 11.00, θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: