Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ριζική ανανέωση με «επένδυση» στα νιάτα στον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας

Γέμισε νιάτα το φετινό ρόστερ του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας! Στο ήδη πολύ νεανικό αλλά πλέον έμπειρο και αποδεδειγμένα ικανό περσινό ρόστερ, προστέθηκαν ακόμα περισσότεροι φερέλπιδες και ιδιαίτερα ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές με υγεία, διάθεση, εμπιστοσύνη, αυτοπεποίθηση, πείσμα, πάθος, δίψα και μπόλικη δουλειά τόσο για ομαδικές όσο και για ατομικές διακρίσεις. Στόχος όλων να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στο φετινό πρωτάθλημα της Α1, όχι μόνο κάνοντας μια ακόμα αξιοπρεπή και πετυχημένη πορεία όπως το έχει καταφέρει η Πέλλα  τα  τελευταία 6-7 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία του νομού και θεωρείται λίγο πολύ δεδομένο, αλλά κατακτώντας γιατί όχι και κάποιον τίτλο!
Η διοίκηση μαζί με την τεχνική ηγεσία κάνοντας το σχεδιασμό-προγραμματισμό της φετινής αγωνιστικής περιόδου προτίμησε την ανανέωση και την «επένδυση», κι εκεί στόχευσε εξ αρχής κι αυτό δείχνει από τις μέχρι σήμερα κινήσεις, με όλους αυτούς τους νεαρούς που θα αποτελούν το φετινό ρόστερ, να τους έχει περιβάλλει με περίσσεια εμπιστοσύνη και πίστη στις ικανότητες και τις φιλοδοξίες τους, προσπαθώντας να δημιουργήσει μια ομάδα με στέρεο και αξιόλογο παρόν και βάσιμα πολλά υποσχόμενο και ελπιδοφόρο μέλλον. Ήδη το ρόστερ αποτελείται από 21 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων περισσότεροι από 15 είναι πελλιώτες(κάτι πολύ ευχάριστο αλλά και αρκετά σπάνιο τα τελευταία χρόνια), ενώ σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί με 3-4 ακόμα προσθήκες -κάποιες από τις οποίες ίσως με περισσότερη εμπειρία- μέχρι και την έναρξη της προετοιμασίας, ώστε η ομάδα να παρουσιασθεί πλήρης και ανταγωνιστική με την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων.
Με την φανέλα της Πέλλας θα αγωνίζονται για πρώτη φόρα φέτος οι ιδιαιτέρως ταλαντούχοι Καλπακίδης, Ζιώγας, Ιωσηφίδης, Μυτακόπουλος, οι νέοι από τις ακαδημίες της Πέλλας Βουδούρης, Ρέκος, Γκόγκαλης, Αμπεριάδης, Κεραμάρης οι έμπειροι και πολύτιμοι Σιαματάς, Σαλίκας που ανανέωσαν τη συνεργασία τους για ακόμη ένα χρόνο μετά από επιθυμία των ίδιων, της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας, ενώ επανέρχονται μετά από σχεδόν ετήσια αποχή και οι πολύ σημαντικοί Χαχαμίδης, Μπρατσούδης που τόσο έλλειψαν για κάποιους λόγους από την ομάδα την περσινή αγωνιστική περίοδο. Τέλος η επιστροφή του πελλιώτη Ηλιάδη μετά από 4 χρόνια στην Πέλλα, μάλλον θεωρείται θέμα χρόνου και απλής γραφειοκρατικής διαδικασίας, αν ξεπεραστούν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες... Η διοίκηση του συλλόγου θεωρεί βέβαιο ότι κάποιοι από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας μας που θα πρωτοπαρουσιαστούν ή θα επανεμφανιστούν φέτος στο πρωτάθλημα της Α1, θα απασχολήσουν για πολλά χρόνια όχι μόνο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας, αλλά ίσως όπως ελπίζει και φιλοδοξεί και το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η διοίκηση τους καλωσορίζει όλους στην ποδοσφαιρική οικογένεια της Πέλλας και τους εύχεται υγεία και ότι καλύτερο επιθυμούν.
Η περίπτωση του σέντερ φορ Β' Εθνικής που απασχόλησε την Πέλλα τον προηγούμενο διάστημα μάλλον ναυαγεί, αφού τις δύο πλευρές χωρίζει οικονομική «άβυσσος», με την πλευρά του ποδοσφαιριστή να επιμένει σε συμφωνία και απαιτήσεις  της προ κρίσης εποχής, ενώ αυτή της Πέλλας να συνάδει με τα σημερινά ρεαλιστικά οικονομικά δεδομένα τα δικά της, των περισσότερων ερασιτεχνικών αλλά και επαγγελματικών ομάδων της χώρας.
Αποχώρησαν οι πελλιώτες Καμπούρης βασικός την περσινή περίοδο και Καραμούζας με περιστασιακά ελάχιστες συμμετοχές πέρυσι, ενώ ήδη λύθηκε η συνεργασία και είτε συμφώνησαν και θα συνεχίσουν σε άλλες ποδοσφαιρικές «πολιτείες», είτε έμειναν ελεύθεροι οι «ξένοι» Γάκης, Σταυρακάκης, Γιαβάσης, Καραγιάννης και Παπαδόπουλος.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τους νεους απο πελλα δηλαδη τι τους εβαλες σαν μεταγραφες ! Να χαμε να λεγαμε. Δεν ειναι παιδικο πρωταθλημα

Πέτρος Κάνος είπε...

Κι αυτό πειράζει που νέοι βγάζουν δελτία για την ανδρική ομάδα; Από πότε ενοχλεί κι αυτό, όταν αυτό είναι η φυσική συνέχεια των ομάδων τα παιδιά να γίνονται άνδρες και να συμμετέχουν στην πρώτη ομάδα;

Ανώνυμος είπε...

το θεμα ειναι οτι οι προηγουμενοι πιτσιρικαδες (κουμπος μπρατσουδης καραμουζας κ.α.) μαθανε την κατηγορια και σταθηκαν σ αυτη ανετα εχοντας συμπαικτες με πολλες παραστασεις και εμπειριες. νομιζω οτι κοντα σε ολα αυτα τα νεα παιδια ειναι απαραιτητη η παρουσια και μερικων εμπειρων παικτων.ελπιζω η διοικηση να κανει σωστες επιλογες και να παρουσιαστει μια αξιολογη ομαδα που θα χαιρομαστε να την βλεπουμε στο γηπεδο

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ πετρο εσυ ελεγες περσι και προπερσι οτι ρηξατε τι επιπεδο τις ομαδος με μετριους παικτες και δεν διεκδικουμε τιποτα.. Και τωρα που εισαι εσυ στην ομαδα ολα καλα και ωραια;;; εγω ειμαι υπερ των παιδιων του χωριο ασχετος ηλικιας.. Αλλα εσυ μας τα γυριζεις...

Πέτρος Κάνος είπε...

Εγώ φίλε επειδη ότι πιστεύω δεν το λέω μόνο το γράφω κιόλας, βρες μου μια ανάρτηση από τις 10άδες που έχω ανεβάσει για την ομάδα που να λέω ότι η εκάστοτε διοίκηση έριξε το επίπεδο της ομάδας. Αυτό που έλεγα είναι ότι δεν διεκδικούμε τίποτα και η ομάδα δεν έχει στόχους ή ακόμα και όταν είχαμε την καλύτερη ομάδα(2012-13), αποσυρόμασταν από τις υψηλές βλέψεις, κι εννοούσα το πρωτάθλημα γιατί το κύπελλο είναι μια άλλη ιστορία πιο συγκυριακή. Και σε πρωταθλήματα -κι αυτό το έλεγα όντως- πολύ μέτρια κατώτερα άλλων προηγούμενων ετών. Επίσης πάντα εκθείαζα σε αντίθεση μ' αυτό που ισχυρίζεσαι το υλικό της ομάδας μας ότι είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας. Κατά καιρούς μόνο έλεγα ότι η ομάδα χρειαζόταν «βοήθεια» κι εννοούσα κάποιες οφθαλμοφανείς προσθήκες παικτών, κυρίως την περίοδο Μακρίδη που η ομάδα εκείνη τη χρονιά έκανε στην κυριολεξία τουρισμό, έπαιζε "ότι νάναι" και ο κάθε ποδοσφαιριστής "όπου νάναι", γνωρίζοντας τις πιο βαριές ήττες-διασυρμούς στην ιστορία της!
Η φετινή ομάδα έχει στόχους και θα τους διεκδικήσει όσο της επιτρέπεται και όσο δύναται και δεν συμμετέχω μόνο εγώ στη διοίκηση, αλλά σχεδόν όλα τα παιδιά που στελέχωναν τις προηγούμενες διοικήσεις, κι εγώ θα είμαι ένας απ' αυτούς και τίποτα παραπάνω. Αν η ομάδα πετύχει -που νομίζω έχει πετύχει ήδη κάτι με την ανανέωση, την υψηλή πελλιώτικη συμμετοχή, αλλά κυρίως τη βιωσιμότητα του συλλόγου- θα το έχουμε καταφέρει όλοι μαζί, οι πρώην, οι νυν αλλά και οι επόμενοι γιατί αυτή η διοίκηση φιλοδοξεί να έχει και συνέχεια έστω και με άλλα πρόσωπα κάθε χρονιά στη διοικούσα επιτροπή.

Ανώνυμος είπε...

Ελα ρε Πετρο τωρα μεταξυ μας δουλευομαστε ? Δεν δινουμε λεφτα στα παιδια του χωριου για να δωσουμε στους αλλους ? Δηλαδη η διοικηση αντι να προσπαθησει να κρατησει τα παιδια του χωριου που ειναι απο τους καλυτερους παικτες ( καραμουζας,καμπουρης,κουμπος ) τους λεει αντ'αυτου φυγετε και δωστε μας και 1000 ευρω ? Δηλαδη καμια λογικη. Ή μενεις δηλαδη με το ζορι ή φερε 1000 ευρω και στο καλο. Αυτα τα παιδια στο μελλον δηλαδη δεν προκειται να ξανα γυρισουν στο χωριο με τετοια συμπεριφορα απεναντι τους. Τραγικοι ειστε

Πέτρος Κάνος είπε...

Συγκρίνεις εντελώς ανόμοια πράγματα και έτσι ξεκινάς από λάθος βάση για να καταλήξεις και πάλι σε λάθος συμπέρασμα. Όταν το ρόστερ δεν συμπληρώνεται από τους διαθέσιμους πελλιώτες, λογικό είναι να στρέφεσαι σε παιδιά από άλλα χωριά. Τι κίνητρο θα δώσεις σ' αυτούς για να έρθουν να βοηθήσουν την ομάδα του δικού μας χωριού, εκτός την ουσιαστική κάλυψη των εξόδων τους που περιλαμβάνει μετακινήσεις κατά πρώτο και κύριο λόγο και την σχεδόν καθημερινή διαμονή τους στην Πέλλα κατά δεύτερο, με ότι έξοδα συνεπάγεται αυτή; Αυτά είναι τα έξοδα που καλύπτεις στους «ξένους» ποδοσφαιριστές, κι αυτά τα ίδια είναι βέβαιο ότι θα καλύψεις και για τους πελλιώτες(εκτός των μετακινήσεων), ώστε να κάνουν ανέξοδα και απερίσπαστα το χόμπι τους με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Η ομάδα του χωριού ποτέ δεν ήταν επαγγελματικός προσανατολισμός για κανέναν πελλιώτη ποδοσφαιριστή, παρά μόνο εφαλτήριο είτε για να κάνουν το χόμπι τους, είτε αν έχουν φιλοδοξίες και όρεξη για δουλειά για κάπου ψηλότερα ώστε να πετύχουν αν μπορέσουν και κάποια οικονομική ωφέλεια. Σ' αυτή τη βάση η δική μας ομάδα έδωσε στους παραπάνω ποδοσφαιριστές που ανέφερες και την συγκατάθεσή της και την ευχή της, αλλά και όση βοήθεια μπορούσε για να βρεθούν σε επαγγελματικές ομάδες χωρίς να ζητήσει ούτε ένα ευρώ! Ποτέ δεν έθεσε θέμα χρημάτων και ούτε πρόκειται να θέσει για κανέναν ποδοσαιριστή στο μέλλον που θα του προκύψει ή θα του τύχει να μεταπηδήσει σε κάποια επαγγελματική ομάδα!
Θέμα χρημάτων έθεσαν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και μόνον αυτοί! Η θέση, η πρόταση και η απαίτηση σύσσωμης της διοίκησης ήταν πεντακάθαρη και ξάστερη και προς όφελος όλων και όχι ενός, δύο ή τριών μόνο ποδοσφαιριστών. Πρόσφερε αυτά που μπορούσε για να μείνουν όλοι στην ομάδα και να μην φύγει κανείς. Κι αυτά που υποσχέθηκε με την συμβολή όλων -και των ποδοσφαιριστών συμπεριλαμβανομένων- θα τα υλοποιήσει. Η στάση της ήταν άψογη, έστω κι αν κατ' ουσίαν «τεντώθηκε» απ' όλες τις πλευρές το θέμα. Η απόφασή τους ήταν να φύγουν και έγινε απόλυτα σεβαστή απ' όλα τα μέλη της διοίκησης, με τη διαφορά ότι θα έπρεπε οι «φυγάδες» να καλύψουν έναν επιπλέον κόστος-ζημιά που θα προκαλούσε η φυγή τους στην ομάδα και κυρίως απέναντι στους υπολοιπους γηγενείς ποδοσφαιριστές μας. Όλοι συμμετέχουμε στα κέρδη, αλλά και όλοι στις ζημιές αυτής της ομάδας. Δυστυχώς βλέπεις το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και κάθετι που κάνει ο καθένας μας επηρεάζει θετικά ή αρνητικά το σύνολο... Κανείς παράγοντας δεν βάζει στη τσέπη του ούτε ένα ευρώ από το σύλλογο, το αντίθετο βάζει συνεχώς ακόμα και από το υστέρημά του -όπως και ο κόσμος φυσικά που στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια την ομάδα- και στο τέλος κάθε σεζόν είναι πολλαπλά κυρίως ζημιωμένος οικονομικά -γιατί υπάρχουν κι άλλες πολλαπλές κοινωνικόεπαγγελματικές διαστάσεις που θυσιάζει εκτός των χρημάτων- ώστε αυτά τα παιδιά της Πέλλας και όχι μόνο, να μπορούν στις καλύτερες δυνατές συνθήκες να «ξύνουν την ψώρα τους» σε μια αξιοπρεπή ομάδα ή να πετύχουν αν μπορούν και θέλουν τις όποιες υψηλές φιλοδοξίες τους. (συνεχίζεται)

Πέτρος Κάνος είπε...

Εμείς οι «τραγικοί» λοιπόν σκεφτήκαμε και αποαφασίσαμε προκειμένου να μην επιβαρυνθούν πρώτα ο σύλλογος και κατ' επέκταση οι γονείς και τα παιδιά τους, δλδ οι ποδοσφαιριστές που θέλουν να μένουν και να αγωνίζονται με την φανέλα της Πέλλας χωρίς υστεροβουλίες, ατομισμούς και τυχοδιωκτισμό, να τους αφήσουμε ελεύθερους και να έχουν την ευκαιρία για πολλά χρόνια(όσο επιθυμούν να παίζουν ποδόσφαιρο και να αμοίβονται) τα παιδιά που δεν θέλουν να προσφέρουν στην Πέλλα και που κατ' αυτούς η αξία τους δεν αναγνωρίζεται εδώ αφού δεν πληρώνονται, να ανοίξουν τους ποδοσφαιρικούς και οικονομικούς τους ορίζοντες τους με το ελάχιστο δυνατό οικονομικό τίμημα το οποίο βοηθάει μόνο την ομάδα και μόνον αυτή.
Πως θα σου φαινόταν πχ εσύ ως πατέρας συμβάλλοντας οικονομικά μ' αυτά που πραγματικά δεν σου περισσεύουν σε μια συλλογική προσπάθεια βιωσιμότητας της ομάδας γιατί ο γιος σου θέλει να παίζει ποδόσφαιρο και να τιμά την ομάδα του χωριού του χωρίς να οικονομικές απαιτήσεις, να πληρώνεις πχ εμένα εις βάρος της οικογένειάς σου και του παιδιού σου, που θα έχω τις όποιες οικονομικές απαιτήσεις απ' αυτή; Δίκαιο; Μιλάμε απλά για μια ερασιτεχνική ομάδα και τίποτα παραπάνω, κι αν έχεις κάποιο προηγούμενο παράδειγμα ή πλάνο ερασιτεχνικές ομάδες να συντηρούν επαγγελματικά γηγενείς ποδοσφαιριστές, πες το και σε μας μήπως μπορέσουμε και το βάλουμε άμεσα σε εφαρμογή.

Ανώνυμος είπε...

καλα μιλαμε μ αυτα που διαβαζω θα μου πεσουν τα μαλλια.κι εχω και καμποσα.μα ειναι δυνατον να υπαρχουν τοσο χοντροκεφαλοι σ αυτο το χωριο; ρε φιλε λες να δωσει η ομαδα λεφτα στα παιδια του χωριου για να μην φυγουν.εσενα πως θα σου φαινοταν αν το παιδι σου επαιζε στην ομαδα χωρις λεφτα κι εβλεπες ενα αλλο παιδι του χωριου να παιρνει λεφτα;βοηθαει στο ομαδικο πνευμα αυτο; απο τη στιγμη που τα παιδια του χωριου ζητησαν λεφτα για να παιξουν στην ομαδα πιστευοντας οτι τα αξιζουν και αφου η ομαδα δεν μπορει να τους τα δωσει καλα καναν και φυγανε.και εις ανωτερα θα πω εγω.αυτο ομως που με κανει εξω φρενων οχι τωρα αλλα εδω και χρονια ειναι μ αυτους που οσο παιζαν οι "ξενοι" βριζανε γιατι δεν παιζαν τα "δικα μας τα παιδια" και οταν φυγανε οι "ξενοι" εβαλαν τα "δικα μας τα παιδια" να ζητανε λεφτα.αυτα βλεπω και ενω ηθελα να ασχοληθω τελικα δεν ασχοληθηκα απο κοντα με την ομαδα.θελω την ψυχικη μου ηρεμια και δεν μπορω να ασχολουμαι με χοντροκεφαλους και εξυπνακηδες.καλη επιτυχια στη διοικηση και στην ομαδα μας