Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Φιλικός αγώνας: Απόλλων Ευρωπού - Μ.Α. Πέλλας (1-0)2-1

Την πρώτη φετινή έστω και φιλική ήττα γνώρισε η ομάδα μας, μετά από 7 συνεχόμενους αήττητους φιλικούς και επίσημους αγώνες. Μέτρια στο πρώτο, υποφερτή στο δεύτερο, δίκαια έφυγε χαμένη από το γήπεδο του Ευρωπού. Το γήπεδο σε τραγική κατάσταση, ακούρευτο με άφθονο χόρτο θύμιζε εγκαταλελειμμένο βοσκοτόπι, ενώ στην πλευρά των πάγκων και μπροστά στο τέρμα είχε και λίγη αμμουδιά, κρατώντας ζωντανές αναμνήσεις στους νοσταλγούς των καλοκαιρινών διακοπών!
Η Πέλλα έχοντας απουσίες και οριακή αποστολή, μπήκε για πρώτη φορά φέτος στο γήπεδο αμυνόμενη, ή καλύτερα μπερδεμένη και αιφνιδιασμένη για το αν θα μπορούσε να πάρει από το ξεκίνημα αυτή τον έλεγχο. Κι αυτό γιατί η ομάδα του Απόλλωνα, με απλό, μεθοδικό ποδόσφαιρο και γρήγορη ανάπτυξη, κατάφερε να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην αμυντική γραμμή της Πέλλας. Απόρροια αυτών, ήταν η δημιουργία φάσεων μπροστά στο τέρμα της Πέλλας, κυρίως με κάποια καλά σουτ των Απολλωνιστών από μέση και κοντινή απόσταση. Ένα απ' αυτά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, κατάφερε να νικήσει τον Μουρζίδη λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου και να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους. Ο Ευρωπός καλύτερος και κυρίως πιο ουσιαστικός στο πρώτο ημίχρονο, με δύο τρεις πολύ καλές μονάδες που έφερναν συχνά-πυκνά αναστάτωση στην «πειραματική» μεσοαμυντική της Πέλλας, δικαίως πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 1-0. Η Πέλλα το μόνο που είχε να παρουσιάσει αυτό το διάστημα, ήταν μια ανούσια κατοχή, αλλά χωρίς να βρίσκει τρόπους να απειλήσει. Κι όταν σε μια δυο περιπτώσεις το πέτυχε, ανακόπηκε από τις λανθασμένες υποδείξεις του κακού διαιτητή της αναμέτρησης.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πέλλα μπήκε πιο δυνατά διατηρώντας την κατοχή, αλλά τώρα δημιουργώντας κιόλας φάσεις μπροστά στο τέρμα των γηπεδούχων, όμως στην τελική ή τα σουτ που επιχειρήθηκαν ήταν άστοχα, ή έβρισκαν σε ετοιμότητα τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στην πιο αξιοσημείωτη ευκαιρία της ομάδας μας, τρεις φορές οι επιθετικοί δεν κατάφεραν να την στείλουν στα δίχτυα από πλεονεκτικές θέσεις, παρά μόνο να σημαδέψουν το κάθετο δοκάρι με το σουτ του Ρέκου Β. Ι.. Το παιχνίδι κυλούσε με την Πέλλα πιο απαιτητική, όμως προς το τέλος της αναμέτρησης σε μια ξαφνική αντεπίθεση του Απόλλωνα και κακή αντίδραση των αμυντικών, ήρθε και το 2-0, όταν ο φορ των γηπεδούχων πέρασε και τον Κεραμάρη και δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει από κοντά στα κενό τέρμα. Λίγα λεπτά πριν οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να «ισοφαρίσουν» τα δοκάρια, με σουτ μέσα από την περιοχή. Η Πέλλα που μείωσε με ιδανικό πλασέ του Κατσαμακτσή, μετά από μια καλά οργανωμένη επίθεση και δικαιούταν κι ένα πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Ρέκου Β.Ι. από τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα που ποτέ δεν υποδείχθηκε από τον κατά περίσταση διαιτητή! Τελικό σκορ 2-1, δίκαιη νίκη για τους γηπεδούχους.
Παιχνίδι το χθεσινό που δεν αντέχει και σε πολύ σοβαρή κριτική, λόγω των ιδιαίτερων αγωνιστικών και εξωαγωνιστικών συνθηκών από κάθε άποψη. Η Πέλλα δεν ήταν αυτή που έπρεπε, αλλά δεν μπορεί να κριθεί αυστηρά για την εμφάνιση. Μπορεί όμως να κριθεί για τους «αδικαιολογήτως» απόντες και... παρόντες της αναμέτρησης, αν θέλει να λέγεται οργανωμένη ομάδα. Ο Απόλλωνας θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως η καλύτερη ομάδα που αντιμετωπίσαμε μέχρι σήμερα, όμως είπαμε οι ιδιαίτερες συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα δεν επιτρέπουν απόλυτες και βιαστικές κρίσεις...
Η σύνθεση: Μουρζίδης(Κεραμάρης), Παναγιωτέλης, Σιάγκας, Σιαματάς, Παλιάικος, Μπαλάσκας(Ρέκος Π.Ι.), Ζώγας(Γκόγκαλης), Ιωσηφίδης, Μυτακόπουλος, Ρέκος Β.Ι., Κατσαμακτσής. Απόντες οι Στάγκος, Μπρατσούδης, Ίμπας, Μπουράκης, Σαλίκας, Βουδούρης, Μαρκόπουλος Χ., Μαρκόπουλος Κ., Πλιόγκας, ενώ παρελθόν αποτελεί ο Καλπακίδης που έλυσε προχθές κοινή συναινέσει τη συνεργασία με την ομάδα μας.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: