Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί το 42% των Ιαπώνων είναι παρθένοι

Το 70% των Ιαπώνων ηλικίας κάτω των 34 ετών δηλώνουν μόνοι, ενώ το 42% είναι ακόμη παρθένοι με τον πληθυσμό της χώρας να μειώνεται σημαντικά.
Οι δημογραφικές προκλήσεις της Ιαπωνίας είναι γνωστές. Η χώρα αποτελεί εκείνη με το μεγαλύτερο ποσοστό υπέργηρων ανθρώπων στον πληθυσμό της και παράλληλα γνωρίζει σημαντική μείωση των γεννήσεων. Και φαίνεται πως παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να δοθούν κίνητρα για γάμο και δημιουργία οικογενειών, τα πράγματα δεν δείχνουν να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
Όπως αναφέρουν οι Japan Times, μια νέα έρευνα μεταξύ Ιαπώνων ηλικίας 18 έως 34 διαπίστωσε ότι το 70 τοις εκατό των άγαμων ανδρών και το 60% των άγαμων γυναικών δεν είναι σε σχέση. Γίνεται ακόμη χειρότερο, καθώς το 42% των ανδρών και το 44,2% των γυναικών αυτών παραδέχτηκαν πως ήταν ακόμη παρθένοι.
Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Πληθυσμού και Έρευνας Κοινωνικής Ασφάλισης, επαναλαμβάνεται κάθε πέντε χρόνια. Το 2010 το 36.2% των ανδρών και το 38.7 των γυναικών είχαν δηλώσει παρθένοι. Φέτος τα ποσοστά έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο.
Η ιαπωνική κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Shinzo Abe, έχει δηλώσει ότι θέλει να αυξήσει το ποσοστό γονιμότητας του έθνους σε ποσοστό 1,4 έως 1,8 μέχρι το 2025. Για τον σκοπό αυτό προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες φύλαξης παιδιών και φορολογικά κίνητρα για τα παντρεμένα ζευγάρια, ωστόσο τα προγράμματα δεν αποδίδουν καρπούς.
Οι περισσότεροι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι θέλουν να παντρευτούν κάποια στιγμή, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσουν το πότε. Ο επικεφαλής της έρευνας να σημειώνει πως η αναβολή γίνεται κυρίως λόγω του κενού μεταξύ των ιδανικών τους και της πραγματικότητας. "Γι' αυτό παντρεύονται αργότερα ή μένουν ελεύθεροι για μια ζωή, συμβάλλοντας έτσι και στην υπογεννητικότητα" επισημαίνει ο Futoshi Ishii.
Τα συμπεράσματα της έρευνας έδειξαν πως 30% των ανδρών και το 26% των γυναικών δεν ψάχνουν, αυτή τη στιγμή, για σχέση. Παράλληλα, προκύπτει πως ο μέσος όρος των παιδιών σε ζευγάρια παντρεμένα περίπου 15-19 χρόνια είναι 1,94.

Πηγή: washingtonpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: