Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Μητσοτάκης: Επιμένω στον επανέλεγχο των συμβασιούχων Παυλόπουλου –«Κομμένες» οι παρατάσεις συμβάσεων

Επανέλεγχο παλαιότερων συμβάσεων, όπως αυτών του νόμου Παυλόπουλου αλλά και «κόψιμο» της παράτασης των συμβάσεων στην καθαριότητα που προγραμματίζει η κυβέρνηση, προανήγγειλε, εφόσον γίνει πρωθυπουργός, κατά τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι επί των ημερών του είχε ξεκινήσει με συστηματικό τρόπο τον επανέλεγχο συμβάσεων στο δημόσιο (στην πλειοψηφία τους πρόκειται για συμβασιούχους που έγιναν αορίστου χρόνου με το ΠΔ Παυλόπουλου) και επανέλαβε ότι βρήκε απέναντι του συμμαχία από δημάρχους και τον ΣΥΡΙΖΑ  και προσωπικά τον σημερινό υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, που ήταν νομικός υπερασπιστής όσων δεν δέχονταν τον έλεγχο της διοίκησης.
Και προανήγγειλε ότι μέλημα του όταν έρθει στην εξουσία θα είναι ο επανέλεγχος συμβάσεων αλλά και το να μην δημιουργηθεί «μια νέα γενιά συμβασιούχων με το καρότο της μονιμοποίησης». Έφερε, δε, το παράδειγμα των συμβασιούχων καθαριότητας των οποίων η κυβέρνηση παρατείνει τις συμβάσεις έως τις 31.12.2017, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήμουν χθες με δήμαρχο τουριστικής πόλης ο οποίος μου έθεσε το ερώτημα:  ‘Γιατί αυτές οι συμβάσεις πρέπει να παραταθούν αυτοδίκαια 12 και 18 μήνες όταν εγώ τους χρειάζομαι μόνο το καλοκαίρι;’. Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει. Γιατί στήνει ένα νέα πελατειακό κράτος και εξαγοράζει συνειδήσεις. Εμείς αυτό δεν πρόκειται να το κάνουμε».
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης δεσμέυθηκε ότι θα επαναφέρει το σύστημα αξιολόγησης στο δημόσιο που είχε προτείνει μετά την αποτυχημένη απόπειρα να εισαγάγει εκείνο των ποσοστώσεων που οδηγούσε σε απολύσεις. Ενώ με τη φράση «οι στοχευμένες περικοπές θα έρθουν μέσα από το δημόσιο», επέμεινε στην πολιτική του για μείωση του δημοσίου που επανέλαβε και χθες με συγκεκριμένα παραδείγμα κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ. 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: