Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΔ: Μνημόσυνο του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ

Για απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ ένα χρόνο μετά την περσινή εκλογική του νίκη κάνουν λόγο στην Πειραιώς, με αφορμή την υπόθεση Καλογρίτσα. Καταγγέλλει απόπειρα συγκάλυψης για τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών.
Σφοδρά πυρά με στόχο την αποδόμηση του «ηθικού πλεονεκτήματος» της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η ΝΔ. Με αφορμή το γεγονός ότι, όπως λένε στη ΝΔ, η κυβερνητική πλειοψηφία στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής δεν έκανε δεκτό το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εφ’ όλης της ύλης συζήτηση επί του διαγωνισμού.
Σύμφωνα με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστα Τσιάρα «κάτω από την πίεση των γεγονότων» και του αιτήματος της ΝΔ η πρόεδρος της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας δέχτηκε να γίνουν δύο συνεδριάσεις χωρίς τη δυνατότητα ερωτήσεων από το σύνολο των βουλευτών-μελών της επιτροπής της βουλής με βάση το άρθρο 41 του κανονισμού.
Για «μνημόσυνο του ηθικού πλεονεκτήματος» του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ ο αρμόδιος συντονιστής της κοινοβουλευτικής ομάδας Μάκης Βορίδης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «μπορεί να αποχαιρετήσει οριστικά το όποιο ηθικό πλεονέκτημα είχε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί αρνήθηκε να συμπράξει στον έλεγχο του προφανούς».
Στη ΝΔ αφήνουν υπόνοιες και για ποινικές ευθύνες σχετικά με το ρόλο της επιτροπής για τη διενέργεια του διαγωνισμού που είχε την ευθύνη του ελέγχου της προέλευσης των χρημάτων των διαγωνιζομένων υποστηρίζοντας ότι δεν έγινε κανένας έλεγχος. Για «πλημμέλειες που πρέπει να ελεγχθούν και δικαστικά» έκανε λόγο ο κ. Βορίδης. Ταυτόχρονα στη ΝΔ επιμένουν ότι θα πρέπει να έρθει το θέμα του πορίσματος της Τράπεζας της Ελλάδας για την τράπεζα Αττικής και την εγγυητική επιστολή προς τον κ. Καλογρίτσα στην εξεταστική επιτροπής της βουλής που διενεργεί τον έλεγχο για τα δάνεια και τα οικονομικά των κομμάτων και των ΜΜΕ.
Πάντως για τη ΝΔ το ουσιαστικό πολιτικό ζήτημα είναι η «άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να συμπράξει σε μια υπόθεση διαφάνειας», με τον κ. Κουμουτσάκο να τονίζει ότι «ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει πλήρως στη συνείδηση του ελληνικού λαού.
Για την απόφαση του ΣτΕ και τις πρόωρες εκλογές
Ερωτηθείς ο κ. Κουμουτσάκος να σχολιάσει τις δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη που συνέδεσε το θέμα της επικείμενης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόωρες εκλογές ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σημείωσε: ««Η απόφαση του ΣτΕ αναδεικνύεται σε κομβικής σημασίας στάδιο. Ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει στη συνείδηση πολιτών. Δεν υπάρχουν ούτε καν ψήγματα διαφάνειας. Υπάρχει οσμή διαπλοκής. Θίγονται πλευρές της δημοκρατίας. Η απόφαση του ΣτΕ θα έρθει σε αυτό το περιβάλλον και έρχεται να προστεθεί στην άθλια οικονομική κατάσταση και στο μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης του προσφυγικού. Αυτό το περιβάλλον δεν μπορεί παρά να παράγει μια συγκεκριμένη πολιτική ατμόσφαιρα. Η ΝΔ έχει υποβάλλει αίτημα εκλογών σε ανύποπτο χρόνο. Άρα δεν συνδέονται τα δύο θέματα».

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: