Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Τα αποτελέσμτα των σαββατιάτικων αγώνων κυπέλλου ΕΠΣ Πέλλας

Στα λίγα σχετικά σημερινά παιχνίδια του κυπέλλου, τα φαβορί και πάλι όπως και στην πρώτη αγωνιστική επικράτησαν εύκολα ή δύσκολα. Το Μαυροβούνι  πέτυχε το σκορ της ημέρας. 
Στο παιχνίδι που παραβρέθηκα στην Καλή και αναμετρήθηκαν δύο ομάδες Α1, η Νίκη ήταν όντως η καλή(όνομα και πράγμα), αλλά ο Απόλλων ο τελικός και δίκαιος νικητής. 
Οι γηπεδούχοι που ήταν δυνατοί και αρκετά καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα τέρμα ώστε να επιβεβαιώσουν την υπεροχή τους, παρά τις 2-3 πολύ καλές φάσεις που δημιούργησαν. Ότι δεν κατάφερε η Καλή, το κατάφερε η Κρύα Βρύση μέσα σε 5', αφού σκόραρε δύο φορές με «εύκολα» και «ανύποπτα» γκολ και απλοποίησε την κατάσταση. Η Κρύα Βρύση κυριάρχησε μέχρι το 75' όταν είχε και τον απόλυτο έλεγχο, αλλά χωρίς να είναι επικίνδυνη για την εστία των γηπεδούχων. Ένα καλό σουτ από πλάγια που έφυγε λίγο άουτ, καταγράφεται στην επιθετική της παρουσία σ' αυτό το διάστημα. Η μείωση του σκορ στο 75' για τους γηπεδούχους, έδωσε ενδιαφέρον στο παιχνίδι που είχε ατονίσει μετά το 0-2. Να σημειωθεί ότι η Νίκη είχε την μεγάλη ευκαιρία λίγο πριν τη μείωση του σκορ, αλλά το σουτ μέσα από την περιοχή έφυγε ψηλά άουτ. Η Καλή προσπάθησε κάπως ανορθόδοξα με αρκετή ασυνεννοησία στην επίθεση να ισοφαρίσει, δίνοντας όμως χώρους στους Απολλωνιστές, οι οποίοι το εκμεταλεύθηκαν και λίγο πριν τη λήξη «καθάρισαν» τη νίκη με ένα τρίτο γκολ, μετά από εξαιρετική αντεπίθεση. Τα τέρματα πέτυχαν Βούλγαρης, Γαβριηλίδης και Παπαδόπουλος για τους νικητές, ενώ είχε μειώσει για τους γηπεδούχους ο Μυλωνάς. Αποβλήθηκε δικαίως στις καθυστερήσεις ο Παπαδόπουλος για τον Απόλλωνα, αφού με την ανόητη ενέργειά του κόντεψε να ανάψει για τα καλά τα αίματα, σ' ένα γενικά ήσυχο παιχνίδι.
Ο κ. Αργυρός έκανε δύο σημαντικά λάθη κατά την προσωπική μου άποψη. Το πρώτο είναι ο μη καταλογισμός πέναλτι όταν το σκορ ήταν ακόμη 0-0, σε πεντακάθαρο χέρι αμυντικού της Κρύας Βρύσης(φέρει ευθύνη και ο α' βοηθός που είχε τον απόλυτο έλεγχο της φάσης) και το δεύτερο η βιαστική υπόδειξη πέναλτι υπέρ των φιλοξενουμένων, όταν ο φορ της Κρύας Βρύσης είχε χάσει ήδη την ισορροπία του και άρχισε να πέφτει, πριν ακόμη τον βρει το άτσαλο μαρκάρισμα αμυντικού της Καλής.
Η Καλή παρουσίασε μια δυνατή ομάδα, αλλά με κυρίαρχο τον ατομισμό και την έλλειψη ομαδικότητας και συνεργασίας. Το σίγουρο είναι ότι θα είναι μια δύσκολη και δυνατή έδρα για κάθε φιλοξενούμενο. Από την Κρύα Βρύση την παράσταση έκλεψε η μεσαία γραμμή, η οποία έκανε τα πάντα και θεωρώ ότι σ' αυτή αποκλειστικά οφείλεται το σημερινό διπλό του Απόλλωνα.
Όλα τα σημερινά αποτελέσματα του κυπέλλου:

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 2η αγωνιστική
ΠΟΛΥΚΑΡΠΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ - ΑΡΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 1-0

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - 3ος ΟΜΙΛΟΣ 2η αγωνιστική
Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΜΑΣ - ΕΥΡΩΠΟΣ ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ 6-1

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - 4ος ΟΜΙΛΟΣ 2η αγωνιστική
ΠΑΝΑΛΜΩΠΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΙΟΥ 2-0

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - 5ος ΟΜΙΛΟΣ 2η αγωνιστική
ΔΟΞΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΣΤΡΑΠΗ ΖΕΡΒΗΣ 8-0

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - 6ος ΟΜΙΛΟΣ 2η αγωνιστική
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ - ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ 0-1

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - 7ος ΟΜΙΛΟΣ 2η αγωνιστική
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 ΚΡ.ΒΡΥΣΗΣ 1-3

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - 10ος ΟΜΙΛΟΣ 2η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 0-3







Δεν υπάρχουν σχόλια: