Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Τον Βύρωνα Πολύδωρα προτείνει η κυβέρνηση για πρόεδρο του ΕΣΡ

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου με σκοπό να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πέρασε πριν λίγο ο Βύρωνας Πολύδωρας, ο οποίος από ότι φαίνεται, θα αποτελέσει την πρόταση της κυβέρνησης για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ.
Πρόκειται για το πρόσωπο για το οποίο νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι θα αποτελέσει την επιλογή της κυβέρνησης για το ΕΣΡ, πρόταση την οποία «δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει η ΝΔ».
«Ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας. Οσοι επιμείνουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου», ανέφεραν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, προαναγγέλλοντας ότι θα προταθεί τη Δευτέρα το εν λόγω πρόσωπο για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
«Ετσι λοιπόν, τη Δευτέρα, ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμικής αυθαιρεσία, με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού», σχολίαζαν ακόμη από την κυβέρνηση.
Δεν αλλάζει στάση η ΝΔ
Με ανακοίνωσή της η ΝΔ φαίνεται ότι δεν αλλάζει στάση, ζητώντας την αντικατάσταση του νόμου Παππά, πριν συσταθεί το ΕΣΡ. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:
«Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά.
Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Η Κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: