Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Κυβερνητικές πηγές: Θα προτείνουμε για πρόεδρο του ΕΣΡ πρόσωπο που η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει

"Όσοι επιμένουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου".
Η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. Η διαρκής, μέχρι σήμερα, άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότησή του αποτελεί θεσμική παρεκτροπή, τονίζει κυβερνητική πηγή, η οποία σημειώνει ότι ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι όσοι επιμένουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου.
Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχοντας σαφή πρόθεση τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα προτείνουν στη διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα, πρόσωπο για τη θέση του προέδρου το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει.
Έτσι λοιπόν, προσθέτει η κυβερνητική πηγή, τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: