Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Μοναδική συμμετοχή της κεραμίστριας Αγγ. Παπαδοπούλου σε καλλιτεχνική συνάντηση στην Ταϊλάνδη

Η κεραμίστρια του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, Αγγελική Παπαδοπούλου, προσκεκλημένη από την έδρα Κεραμικής του  Πανεπιστήμιου του Κhon Kaen, της Ταϊλάνδης, συμμετείχε στο  ΒΚΚ 4 Ιnternational Ceramic art project, από τις 8 έως τις  15 Νοέμβρη, με θέμα: «Σύγχρονα κεραμικά φωτιστικά έργα».
Ο Καθηγητής της Σχολής Smith Takroodkaew, υπεύθυνος της διοργάνωσης αυτού του πολιτιστικού γεγονότος, δήλωσε πως «στόχος του Πανεπιστημίου είναι να φέρει σε επαφή καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων».    
Το πρόγραμμα περιλάμβανε παρουσιάσεις της προσωπικής έρευνας και έργου των συμμετεχόντων, επίδειξη τεχνικών και δημιουργία έργων  εμπνευσμένα από το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, ψήσιμο έργων με τεχνική Raku. Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση σε εκθεσιακό χώρο της πόλης του Khon Kaen.
Λόγω του θανάτου του Βασιλιά Bhumibol Adulyadej της Ταϊλάνδης το γεγονός και η έκθεση ήταν αφιερωμένα στην μνήμη του.
Η ίδια αναφέρει ότι έζησε και μοιράστηκε με Ταϊλανδούς  καθηγητές και μαθητές καθώς και άλλους κεραμίστες προσκαλεσμένους από όλο τον κόσμο μια μοναδική κεραμική εμπειρία, μια εμπειρία σπουδαίας  φιλοξενίας και εισαγωγής στον Ταϊλανδέζικο πολιτισμό.
Τα έργα που δημιούργησε στην διάρκεια της καλλιτεχνικής αυτής συνάντησης θα παραμείνουν στην συλλογή του Πανεπιστημίου. Είναι εμπνευσμένα από την παράδοση του μεταξιού στην Ταϊλάνδη  και έχουν τίτλο «Μεταξωτοί Άνθρωποι».


Δεν υπάρχουν σχόλια: